#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Albaiulianul Mihnea Costachi, locul 12 la Campionatele Mondiale de juniori la sah

Albaiulianul Mihnea Costachi, locul 12 la Campionatele Mondiale de juniori la sah

Revista nr. 55 | 01-11-2010 | Alexandru Mitchievici

În perioada 19-30 octombrie la Halkidiki (Grecia) au avut loc campionatele mondiale de juniori la şah.
Competiţia a reunit la start un număr record de 1.374 de participanţi cu vârsta între 7 şi 18 ani, provenind din 87 de ţări. Aflat la al doilea campionat mondial, albaiulianul Mihnea Costachi (foto - arhivă) pornea cotat ca al 14 favorit la categoria băieţi sub 10 ani.

Juniorul albaiulian, campion european de şah rapid în 2010 şi campion al Uniunii Europene în 2008, a terminat concursul cu 7,5 puncte.

Mihnea a reuşit 7 victorii cu  Kumho Chun (Corea de Sud), Bahadir Ozen (Turcia), Yu Hao Liao (China), Sungmin Kim (Corea de Sud), Georgios Kouskoutis (Grecia), Guha Mitrahba (India) şi Valery Kazakovski (Belarus), o remiză cu Savelyi Golubov (Rusia), dar şi 3 înfrângeri în faţa lui Raphael Lagunow (Germania), Amin Tabatabaei (Iran) şi Thai Dai Van Nguyen (Cehia).

Din păcate Mihnea nu şi-a realizat visul, acela de a obţine singura medalie care îi lipseşte deocamdată din palmares.

Clasat în final pe un merituos loc 12 dintre cei 150 de participanţi la categoria sa de vârstă, Mihnea Costachi a confirmat încă o dată că este printre cei mai buni juniori ai lumii, iar în privinţa visului de a urca pe podiumul mondial la ediţiile viitoare, acesta rămână să se îndeplinească la competiţiile viitoare.

Categoria copii sub 12 ani a fost dominată de şahiştii cu origini asiatice, titlul mondial fiind câştigat de Jason Cao (Canada) 9p, urmat de Jeffrey Xiong (SUA) 9p şi Abhimanyu Puranik (India) 8,5p.

Prezenţa lui Mihnea Costachi la campionatele mondiale de juniori din Grecia s-a realizat cu sprijinul firmelor SC Albalact SA şi SC Giro SRL din Alba Iulia.

 

Taguri:albaiulian, sahist, junior, Mihnea Costachi, locul 12, Campionatele Mondiale, juniori, sah, Grecia

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>