#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Distinctie Inter-Art pentru Ministrul Culturii Kelemen Hunor

Distinctie Inter-Art pentru Ministrul Culturii Kelemen Hunor

Revista nr. 55 | 02-11-2010 | Alexandru Mitchievici


Luni, 1 noiembrie, în cadrul unei întâlniri oficiale cu ministrul Culturii, artistul plastic Ştefan Balog, preşedintele Fundatiei Inter-Art Aiud, i-a înmânat ministrului Kelemen Hunor o distincţie specială Inter-Art. Este o recunoaşterea din partea fundaţiei Inter-Art a contribuţiei deosebite a ministrului Kelemen Hunor în ceea ce priveşte organizarea taberelor Inter-Art atât în timpul de când este la conducerea Ministerului Culturii, cât şi pe vremea cand era secretar de stat în acelaşi minister.

În februarie a.c., cu ocazia vernisajului expoziţiei semnate Ştefan Balog la Rimetea, judeţul Alba, ministrul Kelemen Hunor a promis că va fi partener Inter-Art pe toată perioada mandatului său. Şi s-a ţinut de cuvânt, Ministerul Culturii fiind unul din principalii contributori la organizarea taberelor din acest an, situaţie care a echilibrat la limită reducerea de către guvern a finaţărilor acordate activităţilor culturale.

În întâlnirea de la Ministerul Culturii s-au discutat şi proiecte viitoare propuse de Fundaţia Inter-Art, cum ar fi realizarea Centrului Internaţional Inter-Art la Aiud, un spaţiu multifuncţional care ar reprezenta o premieră pentru România.

De asemenea, ministrul Culturii şi-a arătat disponibilitate pentru susţinerea unui nou proiect Inter-Art pe pământ american, şi anume o a doua expoziţie la Woodrow Wilson Center din Washinton DC. După succesul Inter-Art din 2008, organizatorii din prestigiosul centru de cultură din capitala SUA au acordat o nouă invitaţie pentru prezentarea unei noi colecţii de artă a fundaţiei culturale aiudene.

Kelemen Hunor şi Ştefan Balog au discutat şi despre posibilitatea organizării unei licitaţii de artă la Bucuresti, cu scopul de a aduna fonduri pentru Fundaţia Inter-Art pentru realizarea proiectelor propuse, dar şi pentru acordarea unor procente pentru acţiuni cu caracter umanitar. Licitaţia se vrea a fi la cel mai înalt nivel calitativ, un loc de unde colecţionarii de artă să poata achiziţiona lucrări de artă de certă valoare internaţională.


 

Taguri:distinctie, Inter-Art, Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, presedinte, Stefan Balog, Aiud

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>