#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Mâine debutează cea mai importantă cometiţie găzduită la Pianu de Jos – Transilvanian Amateurs Championship

Mâine debutează cea mai importantă cometiţie găzduită la Pianu de Jos – Transilvanian Amateurs Championship

Revista nr. 2 | 24-09-2009 | Alexandru Mitchievici

*Competiţia de la sfârşitul lunii septembrie 2009 este o etap a Campionatului European de Golf şi va plasa localitatea Pianu de Jos pe harta golfului european

În perioada 25-27 septembrie terenul de golf de la Pianu de Jos găzduieşte în premieră o etapă a Campionatului European de Golf. Competiţia se desfăşoară în sistem strokeplay net, iar primul flight pleacă vineri, 25 septembrie, la ora 8.30. Competiţia se încheie duminică, 27 septembrie, ora 15.00, cu festivitatea de premieră, în care sperăm să-i avem în prim plan pe reprezentanţii Clubului de Golf „Paul Tomiţa”, poate membrii familiei Coman din Sebeş sau colegii lor de la club.

Transilvanian Amateurs Campionship este o etapă a Campionatului European de Golf şi vine după o altă etapă a aceluiaşi campionat, care a avut loc în urmă cu o săptămână la Breaza, tot pe parcursul a trei zile.

„Important este că avem 95 de jucători stabili la club. Începutul clubului (înfiinţat în anul 1995 de profesorul Paul Tomiţa) a fost mai anevoios, dar de câţiva ani lucrurile au început să meargă din ce în ce mai bine. Acum a început să prindă şi la tineri, ceea ce e foarte bine, dar în general sunt oameni de afaceri. Noi avem câţiva tineri care promit mult”, ne povesteşte Nicolae Ursu, directorul organizator de concursuri. Preşedinte al Clubului de Golf „Paul Tomiţa” este arhitectul şi omul de afaceri Ioan Străjan din Alba Iulia, un împătimit al golfului. Primul preşedinte executiv al clubului a fost ing. Ion Bolog, un constructor – care l-a sprijinit pe profesorul Paul Tomiţa alături de investitorul italian Giorgio Tomasselli şi arh. Ioan Străjan să pună bazele clubului de la Pianu de Jos.

Terenul de la Pianu de Jos este bine pregătit pentru a găzdui etapa Campionatului European de Golf. Este un teren la standarde internaţionale, cum nu mai este în România: are 18 găuri şi se întinde pe 70 hectare. Complexul beneficiază de un hotel (cu 50 locuri) de 4 stele, cu piscină, restaurant, tot ce e necesar pentru practicanţii acestui nobil, dar pretenţios sport; de asemenea complexul are un heliport – pentru elicoptere, dar aici pot ateriza şi avioane uşoare (chiar pe terenul de golf).

Membrii comisiei tehnice a Transilvanian Amateurs Championship sunt: preşedinte – Dietrich Van Garn (German Golf Association), Ioan Străjan; comisia sportivă: Alexandru Bărbat, Radu Iulian Străjan, Laurenţiu Coman.

 

Taguri:Campionatul European de Golf, Pianu de Jos, Viorel Coman, Laurenţiu Coman, Nicolae Ursu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>