#447
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Shigeyoshi Owa, primit în familia academică albaiuliană în perioada conferinţei ICTAMI 2009

Shigeyoshi Owa, primit în familia academică albaiuliană în perioada conferinţei ICTAMI 2009

Revista nr. 2 | 07-09-2009 | Alexandru Mitchievici

*A VI-a ediţie a ICTAMI, International Conference on Theory and Applications in Mathematics and Informatics, reuneşte pentru 4 zile la Alba Iulia peste 200 de cercetători din 25 de ţări


În perioada 3-6 septembrie Alba Iulia a găzduit a VI-a conferinţă internaţională ICTAMI („Conferinţa Internaţională de Matematică şi Informatică - Teorie şi Aplicaţii”), la care au participat cercetători din 25 de ţări; în total peste 200 de cercetători.

Conferinţa a fost deschisă ieri printr-un moment festiv: decernarea titlului de doctor honoris causa profesorului Shigeyoshi Owa, cercetător al Universităţii Kinki, Osaka din Japonia.

„Dl Shigeyoshi Owa este un prieten al universităţii noastre; este un renumit profesor universitar într-un domeniu de studiu şi cercetare al multor matematicieni din România; colaborăm de câţiva ani domnia sa; sunt lucrări scrise de matematicieni de la Alba Iulia împreună cu prof. Sigeyoshi Owa. Este o personalitate marcantă în teoria geometrică a funcţiilor pe plan mondial. Este membru în conducerea editorială a „Revistei de matematică”, şi un colaborator foarte bun, activ, al jurnalului nostru de matematică. Cum spuneam, este un bun prieten al universităţii noastre: se află pentru a patra oară la noi la universitate în ultimii 3 ani”, ne-a declarat universitarul albaiulian Daniel Breaz, unul din iniţiatorii conferinţei ICTAMI (celălalt fiind Nicoleta Breaz).

Laudatio a fost rostit de prof. Sorin Briciu, iar proclamaţia în limba latină de către prorectorul Lucia Căbulea. Diploma şi medalia au fost înmânate de rectorul Moise Achim, în prezenţa altor membri ai consiliului academic al universităţii: Ioan Ileană (care face parte din comitetul de organizare al ICTAMI), Laura Stanciu, Nicolae Todea.

Este o primă ediţie în care colaboratori ai Universităţii „1 Decembrie 1918” sunt şi cercetătorii de la Universitatea Kebangsaan din Malaezia, alături de vechii colaboratori, Universitatea Kinki, Japonia, Institutul de Matematică al Academiei Române „Simion Stoilow” şi Kultur University din Istanbul, Turcia.

Profesorul Shigeyoshi Owa este al patrulea cercetător onorat cu acest titlu academic de către Catedra de Matematică-Informatică din cadrul Facultăţii de Ştiinţe a universităţii - după Hari M. Srivastava (Canada), Themistocles Rassias (Grecia) şi Wang Limin (China).

Conferinţa a avut şi un moment cultural special: un concert de muzică clasică susţinut de doi matematicieni invitaţi, acad. Petre Mocanu - vioară, prof. Dumitru Cazacu - vioară, acompaniaţi la pian de tânărul profesor Andrei Dragomir de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia şi tenorul Ioan Chiciudean, de la acelaşi liceu.


Shigeyoshi Owa, primit în familia academică albaiuliană în perioada conferinţei ICTAMI 2009 Shigeyoshi Owa, primit în familia academică albaiuliană în perioada conferinţei ICTAMI 2009 Shigeyoshi Owa, primit în familia academică albaiuliană în perioada conferinţei ICTAMI 2009 Shigeyoshi Owa, primit în familia academică albaiuliană în perioada conferinţei ICTAMI 2009 Shigeyoshi Owa, primit în familia academică albaiuliană în perioada conferinţei ICTAMI 2009 Shigeyoshi Owa, primit în familia academică albaiuliană în perioada conferinţei ICTAMI 2009 Shigeyoshi Owa, primit în familia academică albaiuliană în perioada conferinţei ICTAMI 2009 Shigeyoshi Owa, primit în familia academică albaiuliană în perioada conferinţei ICTAMI 2009
Taguri:Shigeyoshi Owa, Daniel Breaz, Nicoleta Breaz, Miose Achim, doctor honoris causa, universitatea din Alba Iulia

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>