#455
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    

Ori suntem natiune, ori nu mai suntem…

Revista nr. 54 | 28-10-2010 | Alexandru Mitchievici

„Ori suntem natiune, ori nu mai suntem…”

Puterea a încercat din răsputeri să oprească marea demonstraţie împotriva Guvernului Boc din chiar ziua moţiunii (adică ieri, 27 octombrie). Nu am mai văzut de mult timp atâta ură împotriva celor care au îndrăznit să demonstreze în stradă împotriva Puterii, împotriva Tătucului. Doar în iunie 1990 am mai văzut asemenea ură împotriva românilor din stradă. Atunci Iliescu ne-a dat o lecţie de istorie pe care am văzut-o ieri, miercuri, 27 octombrie: poporul care contestă Puterea nu e popor. Asta a reuşit Ion Iliescu în 1990, asta a reuşit şi Traian Băsescu în 2010: să transforme poporul în populaţie.


Acum, după cele două decenii brucaniene, poporul român e condamnat, devine o populaţie: o populaţie migratoare. Asta vrea Traian Băsescu, ca românii să migreze spre zări mai calde, Spania, Italia, Canada, Germania ş.a.m.d.


Din păcate, cei care administrează acest loc de Rai, plaiul mioritic (după cum l-a numit Blaga), au reuşit să facă din acest colţişor de Rai numit România un loc al mizeriei, al sărăciei şi ticăloşiei – şi pentru asta nu e vinovat numai Băsescu, ci aproape toţi cei care au guvernat România în ultimii 20 de ani.
Pe acest pământ în care – parcă în mod sinistru – şi-au dat mâna comedia (Caragiale), ticăloşia (Stalin) şi absurdul (Kafka), rămânem cu Băsescu, Boc şi grupările lor de interese. Ei stau acolo, pe grămezile de cadavre şi jubilează. Au reuşit să rămână la Putere. Ei conduc această ţară, şi rămân la conducere până nu va rămâne piatră pe piatră, până toată populaţia din România va emigra…


Boc n-a picat ieri în Parlament. Trăiască Emil Boc! Băsescu n-a picat ieri. Trăiască Traian Băsescu! Ei rămân să guverneze peste „o ţară migratoare”.
În tot acest freamăt, avem şi o veste bună. Criza economică a trecut: pentru Partidul Democrat Liberal, pentru pupăza blondă care cântă noaptea la Cotroceni, care (alături de băieţi deştepţi şi fetiţe deştepte) face milioane de euro din afaceri cu statul ăsta fraier, statul român.


Editorialul a apărut în ziarul „Informaţia de Alba”, joi, 28 octombrie 2010, semnat de Iulian Brok*Miercuri, 27 octombrie 2010, Guvernul Boc a scăpat încă o dată de moţiunea Opoziţiei formate din PSD-PNL

Taguri:ori suntem, natiune, nu mai suntem, editorial

Ratari

Criticisme (2)

dan
31-10-2010
articol fara noima, fara inceput si fara sfarsit... prelucrarea sintactica a cuvantului "natiune " intr-o expresie elucubrata de un semianalfabet din Rahova care facea referire la golanie este departe de ceea ce un jurnalist respectabil ar tebui sa faca... care are fi alternativa, d-le jurnalist? ca eu unul nu vad pe nici un reprezentant al spectrului politic actual capabil de o prestatie mai buna...
Raspunde
editorialstu'
31-10-2010
Textul de mai sus este un pamflet, asa ca ne permitem tot felul de jocuri de cuvinte, inclusiv cu tipul din Rahova (si revista Catavencu a facut un joc de cuvinte asemenator). La Plaiu Luminatu suntem in felul nostru niste jurnalisti "jucatori" Ii respectam pe toti cei care ne scriu aici. Si pe cei care nu gandesc exact ca noi... Nici nu ne propunem sa gandim toti la fel. E mai buna diversitatea democratiei decat "alinierea" ideologica a dictaturii.
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>