#454
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator

Cata legitimitate mai are regimul Basescu

Revista nr. 54 | 26-10-2010 | Alexandru Mitchievici

Câtă legitimitate mai are regimul Băsescu?

Un nou punct culminant s-a scris ieri în istoria regimului Băsescu: protestatarii militari (disponibilizaţi sau ieşiţi la pensie) au ars pozele cu preşedintele României. În ultimii 20 de ani, acest gest este cea mai grea palmă morală dată unui şef de stat în România. Este gestul cel mai direct şi mai clar al contestării şefului suprem al armatei. Şi din partea cui vine această severă contestare? Din partea Armatei, instituţia cea mai fidelă, cea mai liniştită, cea mai respectuoasă de-a lungul timpului faţă de conducătorii României şi faţă de orice simbol al statului român.

În aceste împrejurări, preşedintele jucător al României nu mai are decât un singur lucru de făcut: să-şi ia jucăriile, partidul de suflet (PDL) şi partiduleţul înfiinţat (UNPR), şi să plece! Joaca s-a cam sfârşit…
După poliţişti, a venit rândul Armatei Române să conteste ce mai era din bruma de credibilitate a regimului Băsescu. Acum totul s-a risipit, tot creditul lui Băsescu s-a epuizat.

Preşedintele jucător nu mai are credibilitate, la fel cum din reforma statului s-a ales praful. Atâta a reformat Băsescu la Statul ăsta, că aproape nu a mai rămas pic de Stat. Susnumitul Stat se află în faţa finalului (lipsit de grandoare). Disoluţia statului are aspecte aşa de evidente că statul acesta nu mai poate fi văzut pe hartă nici măcar cu Google Earth.

În aceste vremuri tulburi, românii au nevoie de cineva cu credibilitate sau măcar cu legitimitate – Băsescu, Boc şi PDL nu mai au nici credibilitate, nici legitimitate (presupunând că le-au avut cândva). Culmea este că soluţia ieşirii din acest vacuum de credibilitate poate veni numai de la Traian Băsescu: dacă Traian Băsescu şi PDL se retrag concomitent de la Putere, România are şanse (mai mari decât în prezent) de a ieşi din criza asta fără limite, din tunelul fără luminiţe.

Editorial din ziarul Informaţia de Alba, semnat de Iulian Brok, apărut marţi, 26 octombrie 2010

 

Taguri:cata, legitimitate, mai, are, regimul, Basescu, editorial, Informatia de Alba

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>