#459
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Prefectul de Alba a participat la Cupa de tir organizata cu prilejul Zilei Armatei

Prefectul de Alba a participat la Cupa de tir organizata cu prilejul Zilei Armatei

Revista nr. 53 | 24-10-2010 | Alexandru Mitchievici

Evenimentele prilejuite de Ziua Armatei la Alba Iulia au început încă de vineri, 22 octombrie. În poligonul Miceşti s-a desfăşurat o competiţie de tir pentru reprezentanţii presei şi pentru instituţiile publice. La această activitate au luat parte şi prefectul Ştefan Bardan, subprefectul Raul Tudoraşcu - care au tras cu arma, au ciocnit un pahar cu militarii şi au mâncat alături de ei la celebra masă oştăşească (fasole cu cârnaţi, evident).

Din respect pentru onorabila instituţie a prefectului, organizatorii i-au dat un loc 3 prefectului Ştefan Bardan, chiar dacă a tras slab - şi cu pistolul şi cu puşca miltralieră.
Cel mai bun trăgător dintre jurnalişti a fost şi de data aceasta Gabi Toth de la Alba TV...
Tot vineri, la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” a avut loc un spectacol la care au asistat elevi, profesori, cadre militare, invitaţi.

Cele mai importante activităţi se desfăşoară în ziua de 25 octombrie, Ziua Armatei Române. De la ora 10.00, la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia va avea loc un ceremonial special, care include oficierea unei slujbe religioase, depuneri de coroane de flori, defilarea gărzii de onoare a colegiului militar.
La ora 11.00, la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia va fi vernisată expoziţia „Armata Română în cele două Războaie Mondiale”, în cadrul căreia pot fi văzute numeroase obiecte şi documente care redau implicarea Armatei Române în cele două conflagraţii mondiale: arme, ordine, decoraţii, medalii, hărţi şi efecte militare, fotografii etc. Să amintim doar că pe 25 octombrie 1944 militarii români din Divizia a 9-a Infanterie au eliberat ultima localitate românească ocupată de Ungaria hortistă, Careiul (istoria a fost însă potrivnică în ceea ce priveşte Basarabia şi partea de nord a Bucovinei care au rămas sub ocupaţia Rusiei sovietice).

 


Prefectul de Alba a participat la Cupa de tir organizata cu prilejul Zilei Armatei Prefectul de Alba a participat la Cupa de tir organizata cu prilejul Zilei Armatei Prefectul de Alba a participat la Cupa de tir organizata cu prilejul Zilei Armatei
Taguri:prefectul de Alba, Stefan Bardan, a participat, Cupa de tir, Ziua Armatei

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>