#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Victor Rebengiuc ramane un actor urias... chiar daca a avut o mica sincopa pe scena la Alba Iulia

Victor Rebengiuc ramane un actor urias... chiar daca a avut o mica sincopa pe scena la Alba Iulia

Revista nr. 52 | 11-10-2010 | Alexandru Mitchievici

Victor Rebengiuc a fost cel mai important invitat care a dat curs invitaţiei de a participa la cafeaua cu tâlc a festivalului albaiulian de teatru.
Cu multă amabilitate, Victor Rebengiuc a răspuns întrebărilor jurnaliştilor prezenţi la cafeneaua oficială a festivalului. Domnia sa nu a evitat şi delicatul moment în care şi-a uitat replica pentru un moment. Nu este o scuză, dar adevărul este că Victor Rebengiuc a jucat în piesa cea mai „grea” a destivalului, este vorba de „Legenda Marelui Inchizitor”, în regia lui Radu Penciulescu, pe un text clasic, de Feodor Dostoievski, „Fraţii Karamazov”...

Dar să-l ascultăm pe maestrul Rebengiuc:

-De ce aţi ales să interpretaţi acest rol?
-Pentru că mi-a placut foarte mult, pentru că mi se pare că spune nişte lucruri pe care le trăim în momentul de faţă, de care trebuie să ţinem seama, să deschidem foarte bine ochii. Şi orice actor este fericit să aibă un rol de o asemenea profunzime, să spună nişte texte atât de profunde şi de adevarate.


-Cum vi s-a părut publicul?
-Extraordinar. M-a impresionat faptul că a ascultat cu atâta atenţie acest text, care nu este un text uşor. Este un text care trebuie bine ascultat şi bine înţeles. Şi mi-a plăcut că a înţeles şi a iertat momentul meu de rătăcire.


-Se întâmplă des ca marii actori să facă mici greşeli?
-Niciodată nu se întâmplă, decât aici, la Alba Iulia. Nu mi s-a mai întimplat altundeva. Cu vârsta vine un moment când... (a spus amuzat).

-Când veţi fi foarte bun? Pentru că aţi spus ca nu sunteţi încă foarte bun?

-Când, nu ştiu. În primul rând nu ştiu dacă o să apuc să fiu foarte bun. Dacă o să pot trăi până atunci.


-Am auzit ca aţi fost invitat să veniţi la inaugurarea teatrului din Alba Iulia... când va fi deschis. Veţi veni?

-Dacă voi fi invitat, evident ca voi veni, pentru că va fi un eveniment foarte important pentru Alba Iulia. Un teatru, o sală specială de teatru sunt convins că Alba Iulia o merită şi cred că o va şi avea până la urmă.


-Se mai construiesc teatre în ţară?
-Nu cred că se construiesc. Săli de sport am băgat de seama că se construiesc.


-Cum aţi caracteriza teatrul în 2010 şi spre ce se îndreaptă?
-Nu ştiu, nu pot să fac o asemenea apreciere, pentru că n-am văzut foarte multe spectacole şi nu ştiu. În 2010, teatrul trece şi el prin aceeaşi situaţie nefericită prin care trece şi economia, şi salariile oamenilor, banii sunt mai puţini, din ce în ce mai puţini şi sp vedem cum se va putea descurca.


-Sunteţi pentru prima oară pe scena festivalului albaiulian de teatru. Ce mesaj transmiteţi albaiulienilor?
-Doresc viaţă lungă acestui festival. Faptul că este capabil sa atragă personalităţi importante ale teatrului românesc aici la acest festival, este un lucru lăudabil şi, repet, doresc viaţă lungă acestui festival.


 


Victor Rebengiuc ramane un actor urias... chiar daca a avut o mica sincopa pe scena la Alba Iulia Victor Rebengiuc ramane un actor urias... chiar daca a avut o mica sincopa pe scena la Alba Iulia Victor Rebengiuc ramane un actor urias... chiar daca a avut o mica sincopa pe scena la Alba Iulia Victor Rebengiuc ramane un actor urias... chiar daca a avut o mica sincopa pe scena la Alba Iulia Victor Rebengiuc ramane un actor urias... chiar daca a avut o mica sincopa pe scena la Alba Iulia Victor Rebengiuc ramane un actor urias... chiar daca a avut o mica sincopa pe scena la Alba Iulia
Taguri:Victor Rebengiuc, actor, urias, a avut, mica, sincopa, scena, teatru, Alba Iulia, Legenda, Marelui, Inchizitor

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>