#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Victor Rebengiuc intr-o clasica poveste dostoievskiana la Alba Iulia

Victor Rebengiuc intr-o clasica poveste dostoievskiana la Alba Iulia

Revista nr. 51 | 05-10-2010 | Alexandru Mitchievici

Festivalul Internaţional de Teatru „Poveşti” (6-10 octombrie) ne rezervă la această ediţie a V-a o întâlnire specială, întâlnirea cu Victor Rebengiuc - unul din „monştrii sacri” ai scenei româneşti, de teatru şi de film. Victor Rebengiuc joacă în spectacolul Teatrului Naţional Bucureşti „Legenda Marelui Inchizitor”, în regia unui celebru regizor: Radu Penciulescu. Actorul se află pentru prima oară la festivalul albaiulian, un motiv în plus pentru a nu rata acest spectacol de la Alba Iulia.
Numele lui Victor Rebengiuc e suficient pentru a atrage lumea în sala de spectacol, însă - aşa cum scria o revistă din Bucureşti - acum sunt trei motive pentru a vedea spectacolul: Dostoievski, Victor Rebengiuc într-un text filozofic, şi în al treilea rând revenirea regizorului Radu Penciulescu, care după mulţi ani realizează un spectacol în România.
Chiar dacă Victor Rebengiuc nu se consideră „încă” un mare actor, prezenţa sa în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru „Poveşti” de la Alba Iulia este o experienţă unică pentru orice spectator.
Aflat la 77 de ani, Victor Rebengiuc se află în formă maximă; interpretează un rol despre care mărturiseşte că este singurul pe care şi l-a dorit să-l joace. Subiectul spectacolului este unul cât se poate de tentant (şi pentru regizori, şi pentru actori, şi pentru spectatori): revenirea lui Iisus pe pământ, la 1.500 de ani de la răstignire, precum şi despre intenţia Marelui Inchizitor de a-l condamna la moarte.

„Legenda Marelui Inchizitor”, după Feodor Dostoievski
Casa de Cultură a Sindicatelor, joi, 7 octombrie, ora 19.30
Regia: Radu Penciulescu
Scenografia: Dragoş Buhagiar
Cu: Victor Rebengiuc, copilul Nikita Dembinschi, Laurenţiu Lungu.

 

Taguri:Victor Rebengiuc, clasic, poveste, dostoievskiana Alba Iulia, marele, inchizitor, F. Dostoievski, TNB

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>