#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Criza economica ocoleste in 2010 Festivalul International de Teatru de la Alba Iulia

Criza economica ocoleste in 2010 Festivalul International de Teatru de la Alba Iulia

Revista nr. 50 | 02-10-2010 | Alexandru Mitchievici

Despre spectacolul „Pyramus & Thisbe 4 you”, care a constituit prefaţa Festivalului Internaţional de Teatru „Poveşti” de la Alba Iulia, au vorbit într-o conferinţă de presă doi dintre protagoniştii săi: Dorina Lazăr (care este şi director al Teatrului Odeon) şi Rodica Mandache. Alături de cele două celebre actriţe s-au aflat Sorin Bumb, vicepreşedinte CJ Alba (instituţia care finanţează evenimentul), Ioana Bogăţan (directoarea festivalului).
De asemenea, trebuie spus, că din acest an, festivalul are un logo semnat de artistul ceramist Cătălin Cioancă din Alba Iulia: logo-ul reprezintă un simpatic omuleţ realizat din ceramică, având cam 35-40 cm înălţime; logo-ul poate fi văzut pe afişele festivalului, dar el există şi material, sub forma unor statuete care vor fi înmânate fiecărei trupe care vine pe scena festivalului albaiulian.
Anul acesta, Clubul Festivalului va fi amenajat în Pavilionul Consiliului Judeţean Alba, situat lângă Casa de Cultură a Sindicatelor: aici vor avea loc cele trei concerte programate: în ultima seară a festivalului, la Pavilion va concerta Mike Godoroja & Blue Spirit împreună cu Marius Mihalache, celebrul artist şi ţambalul său minunat..

Numele mari revin în acest an la a V-a ediţie a festivalului de la Alba Iulia: Marcel Iureş, Victor Rebengiuc, Mircea Diaconu, Dan Puric şi alţii, Teatrul Odeon, Teatrul Nottarra, Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Act din Bucureşti, Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, regizori ca Alexandru Dabija, Radu Penciulescu, Peter Bokor.
A V-a ediţie pare ferită de criza economică (din care România nu mai iese): chiar dacă bugetul festivalului a scăzut de la 550.000 la 400.000 lei, numele mari sunt o garanţie a calităţii spectacolelor şi (sperăm noi) a prezenţei numeroase a publicului albaiulian la evenimentele teatrale oferite în această ediţie.
În total sunt 9 spectacole pentru copii, 17 pentru adulţi (din care 3 sunt concerte, iar unul este un spectacol de dans şi muzică flamenco al artiştilor spanioli conduşi de Luis de la Carrasca – pentru al cincelea an la Alba Iulia). Aşadar spectacole sunt, de calitate. Revine spectacolul clasic, povestea clasică... şi mai puţine spectacole de teatru-experiment sau de animaţie pentru adulţi!
La conferinţa de presă, Rodica Mandache (care a jucat în piesa Teatrului Odeon) a spus ceva interesant, nu neapărat de complezenţă: „Anul trecut (n.a. - în 2009), când am auzit că nu vin la festivalul de la Alba Iulia, am suferit!”.


 

Taguri:criza economica, ocoleste, 2010, Festivalul International, Teatru, Alba Iulia, editia a V-a

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>