#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Speranta pentru FR de Powerlifting dupa participarea la Campionatul Mondial pentru Juniori din Cehia

Speranta pentru FR de Powerlifting dupa participarea la Campionatul Mondial pentru Juniori din Cehia

Revista nr. 48 | 15-09-2010 | Alexandru Mitchievici

„Speranţa performanţei este în creştere după Campionatul Mondial din Cehia”

Dupa o competiţie grea la care sau prezentat cele mai importante naţiuni ale lumii (ex. Rusia, SUA, Germania, Franţa, Japonia etc), România poate avea în continuare încredere în sportivii care ne-au reprezentat la Campionatul Mondial din Cehia.
Sunt mulţi cei care au crezut în obţinerea unei medalii şi noi ne număram printre aceştia, însă mai important decât obţinerea unei medalii a fost participarea într-un număr important la o competiţie care de la ediţie la ediţie adună tot mai mulţi sportivi de profil din lume. Între aceştia au fost 8 sportivi juniori români care pentru câteva ore au încercat şi pe alocuri au reuşit să declare că în scurt timp în acest sport ţara noastră va reprezenta ceva.
Competiţia din Cehia a reprezentat în acelaşi timp şi o veste bună pentru oficialii şi sportivii români participanţi în sensul în care ramura de sport powerlifting este foarte aproape de a obţine recunoaşterea din partea Comitetului Olimpic Internaţional, pas care în opinia noastră e un rezultat normal în contextul în care toţi mai mulţi tineri se îndreaptă spre sălile de sport dorind să practice acest sport deosebit de spectaculos.
La capitolul plusuri, menţionam discuţiile productive dintre reprezentanţii Federaţiei Internaţionale de Powerlifting şi cei ai FRP, discuţii care vin o dată în plus să consolideze convingerea conform căreia la capitolul organizare de competiţii România se descurcă excepţional având în vedere situaţia economică pe care o traversăm cu toţii.
Strângerea relaţiilor dintre Federaţia Internaţionala de Powerlifting şi  Federaţia Română de Powerlifting înseamnă recunoaşterea meritelor pe care tânăra federaţie română le are în domeniul selecţiei şi prezentării la competiţii de cel mai înalt nivel.
Rezultatele obţinute de către sportivii români sunt de natură să ne dea speranţă deşi mai avem mult de muncit până la obţinerea unor rezultate care să ne permită accesul în elita mondială a acestui sport. Pentru noi, la prima participare după înfiinţarea FRP, rămâne emblematică atitudinea de performeri ai unor copii până la urmă care au înţeles că poţi reprezenta cu demnitate o ţară oriunde ai fi.
Handicapul lipsei de experienţă în competiţii internaţionale s-a văzut în cazul, iar în cazul altora nu, şi asta dă din nou speranţă.
Federaţia Română de Powerlifting mulţumeşte la întoarcerea de la „mondiale” tuturor celor care au înţeles că sportul educă caracterele într-un fel pe care puţine lucruri reusesc să o facă.
Mulţumim pe această cale acelora care au înţeles o dată în plus că speranţa trebuie finanţată pentru a deveni valoare şi pentru a se întoarce în societatea românească. Îi enumerăm pe scurt ca gest simplu de recunoştinţă: Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, Primăria şi Consiliul Local Bacău, Consiliul Judeţean Bacău, Primăria şi Consiliul Local Zlatna, Primăria şi Consiliul Local Ighiu, Kronospan Sebeş SA, SC Viva Alba Iulia, SC Alpin 57 Lux, SC Albani Alba Iulia, SC 7 Uşi Alba Iulia, SC Compact Construct, SC Obiectiv Alba Iulia, SC Micromatic Cluj Napoca, SC Agil Timişoara, SC Calivita-API Timişoara.

Biroul de Presa al F.R. Powerlifting

Campionatul Mondial de Powerlifting Juniori/ Junioare din Cehia a avut loc în perioada 28 august-4 septembrie.
Lotul României la powerlifting a fost alcătuit din (foto, de la stânga la dreapta): Ioan Frăţilă - Alba Iulia, Ovidiu Pănăzan - Alba Iulia, Carmen Pîrva - Trampoiele, Emilia Bulai - Bacău, Alexandra Avram  - Alba Iulia, Anamaria Sturza - Şard, Bogdan Onolov - Timişoara, Daniel Zodian - Bacău, Iuliana Dabija - Bacău, Levente Revesz - Timişoara.

 

Taguri:Speranta, FR de Powerlifting, participarea, Campionatul Mondial, Juniori, Cehia

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>