#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Deschiderea stagiunii 2010-2011 la Teatrul Prichindel din Alba Iulia

Deschiderea stagiunii 2010-2011 la Teatrul Prichindel din Alba Iulia

Revista nr. 48 | 16-09-2010 | Alexandru Mitchievici

Duminică, 19 septembrie, începe o nouă stagiune la Teatrul de Păpuşi Prichindel din Alba Iulia.
Trupa teatrului va prezenta spectacolul „O poveste din lumea păpuşilor” în regia Aurel Crăciun, scenografia fiind semnată de Eustaţiu Gregorian. Spectacolul poate fi vizionat duminică, 19 septembrie 2010, de la ora 17.00 la sediul teatrului.
Rolul principal al acestui spectacol este interpretat de către actorul Dan Felix Purcelean. Deşi are doar 60 de ani, actorul va ieşi anul acesta la pensie după o activitate de 34 ani în cadrul teatrului albaiulian.
Dan Felix Purcelean a jucat în mii de piese pentru sute de mii de mici şi mari spectatori. A debutat în piesa „Fram, ursul polar”, iar pe parcursul anilor a făcut roluri de excepţie în spectacole ca „Punguţa cu doi bani”, „Undeva pe pământ”, „Albă ca zăpada”, „Vrăjitorul din Oz”, „Robin Hood”, „Cenuşăreasa”, „Trei prinţese fermecate”, „O poveste din lumea păpuşilor”, „Capra cu trei iezi” şi multe altele. A participat cu succes la festivaluri naţionale şi internaţionale, printre reuşitele personale numărându-se nominalizarea pentru „Cel mai bun rol masculin de interpretare” pentru personajul Leul din spectacolul „Vrăjitorul din Oz” în cadrul festivalului internaţional Gulliver de la Galaţi.

*Nu ţinem neapărat să fim cârcotaşi, dar credem că „pensionarea” i se trage de la protestul din 7 iunie 2010 şi de la cel din 12 martie 2009, când prestanţa grevistă a lui Dan Felix Purcelean a fost „apreciată” „la justa valoare” de către autorităţile judeţene, CJ Alba şi Prefectură...

 

Taguri:deschidere, stagiunea 2010-2011, Teatrul Prichindel, papusi, Alba Iulia, Dan Felix Purcelean, o poveste, lumea

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>