#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Jurnalistii din Alba au protestat donand 2 bani pentru un guvern de 2 bani

Jurnalistii din Alba au protestat donand 2 bani pentru un guvern de 2 bani

Revista nr. 47 | 07-09-2010 | Alexandru Mitchievici

Un protest inedit s-a  înregistrat astăzi la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba. Protagnositul a fost un reprezentant din mass-media: Dan Lungu de la Radio Reîntregirea, care a donat suma de 2 bani în contul Fondului Solodaritatea instituit de prim-ministrul Emil Boc pentru combaterea crizei economice.
„Am venit să depun 2 bani în Fondul Solidaritatea. Nu este o glumă, este o formă de protest cât se poate de serioasă. Vreau să protestez astfel faţă de măsurile incoerente, aberante uneori şi fără rezultat ale Guvernului Boc. Am depus 2 bani în fondul Solidaritatea pentru că această guvernare este o guvernare de 2 bani şi doar atât am încredere că poate gestiona din banii mei actualul guvern. Eu cred că acest Fond Solidaritatea este mai degrabă o glumă din partea Guvernului Boc: nu se pot rezolva astfel problemele legate de criză şi nu poate fi scoasă astfel România din criză”. Dan Lungu a spus că peste 2-3 luni va face o solicitare oficială pentru a verifica ce s-a întâmplat cu aceşti bani şi cu alţii donaţi.
La protestul lui Dan Lungu s-a alăturat imediat colegul de la Informaţia de Alba Florin Soare (redactor şef al ziarului), care a făcut acelaşi lucru: a donat 2 bani pentru fondul instituit de Guvernul Emil Boc, un guvern de 2 bani.

După cum a declarat Iulia Mirăştean, purtătorul de cuvânt al DGFP Alba, până în acest moment în judeţul Alba s-a strâns peste 6.000 lei pentru Fondul Solidaritatea. Cea mai mare sumă a fost donată de o persoană din Sebeş - 4.220 lei. Donatorii provin din Sebeş şi Abrud. Până la depunerile de 2 bani, nimeni din Alba Iulia nu a mai depus bani în acest Fond.

 


Jurnalistii din Alba au protestat donand 2 bani pentru un guvern de 2 bani Jurnalistii din Alba au protestat donand 2 bani pentru un guvern de 2 bani
Taguri:jurnalistii, Alba, protestat, donatie, pentru, guvern, de 2 bani, Alba Iulia, Dan Lungu

Ratari

Criticisme (8)

Iancu Andrei
07-09-2010
Ar trebui ca toti jurnalisti si cei care au cat de cat legatura cu domeniul asta sa doneze 2 bani.
Raspunde
 
nobody
07-09-2010
Da? Esti foarte inteligent! Jurnalistii ar trebui sa isi faca treaba, sa relateze corect, sa faca anchete despre ce se intampla pe plan local si nu sa faca gesturi inutile cum e acesta. Cand a scris domnul Lungu ultima data negativ si deci corect despre Mircea Hava? Niciodata! Atunci sa ne lase! Cat despre domnul Soare... ce sa faca? in lipsa de idei sunt bune si ideile altora. Doi bani de la un ziar de doi bani.
somebody
08-09-2010
Si ce au realizat cu asta? Daca voiau intradevar sa protesteze trebuia sa adune toti ziaristii din judetul alba. Asa Dan Lungu si-a facut un pic de imagine pe care o va exploata. Bravo Dan Lungu!
Raspunde
ambiguu
08-09-2010
Exact ca in bancu' in care 2 nebuni fac manifestatie in curtea spitalului si unul ii da un sut in fund la celalalt si cand ala protesteaza zice ca din multime cineva... Jurnalistii din alba sunt doi si al doilea l-a imitat pe primul...
Raspunde
Dan Lungu
08-09-2010
Poate protestul meu a fost gresit inteles. Nu am vrut sa adun toti jurnalistii din Alba pentru ca nu am vrut ca in urma actiunii mele sa aiba de suferit angajatii Directiei de Finante. Oricum doamnele de la ghiseu au avut mari probleme in a inregistra aceasta suma, cea mai mica din Romania, si nu am vrut sa le dam mai mult de lucru. Pot sa spun ca de ieri pana astazi au existat si alti colegi care au spus ca se alatura protestului. In concluzie am vrut sa protestez fata de masurile aberante ale unui Guvern care nu poate scoate Romania din criza(spre dezamagirea mea care il consideram simpatic pe domnul Emil Boc). Nu cred ca daca tai de undeva, daca mai pui un impozit si o taxa sau mai cersesti un imprumut la FMI poti scoate Romania din criza. NU MA INTERESEAZA CINE MA CONDUCE. Pot sa am premier de la Partida Romilor atat timp cat TRAIESC BINE in Romania. Si apropo de scris rau sau bine de cineva... Eu cred in deontologia jurnalistului si scriu atunci cand am dovezi. Am scris cand Mircea Hava a fost citat la DNA, am scris de realizarile lui Mircea Hava ca primar si voi scrie atunci cand am dovezi ca Mircea Hava a gresit sau cand a facut ceva bun. Din pixul meu nu vor porni insa acuzatii impotriva nimanui nefonadate, cu tenta politica sau fara dovezi. Mi-am lasat adresa de e-mail la acest mesaj pentru cei care doresc sa imi scrie si sa imi sesizeze ceva! Va salut cu prietenie pe toti!
Raspunde
 
nobody
08-09-2010
Eu tocmai asta am scris. Corect inseamna sa cauti, sa documentezi, sa te intrebi, sa iti raspunzi, sa fii in miscare permanenta. ziceti dl Lungu ca ati scris cand a fost citat la DNA. Imi vine sa si rad. Atata tupeu pe dumneavoastra... Meritati un pulitzer local.
Dan Lungu
08-09-2010
daca te ascunzi in spatele unui nume virtual imi dau seama cat curaj ai... Da, am scris despre ancheta care l-a vizat pe domnul Mircea Hava, pe baza unor dovezi si informatii oficiale. Am solicitat documente oficiale atunci cand am avut o informatie. Am facut o ancheta jurnalistica corecta... Iti fac o provocare sa imi dai un exemplu concret legat de activitatea primariei sau un abuz de care stii tu si voi verifica. In tara asta sunt poate milioane ca tine care se ascund in spatele unei postari pe internet si lanseaza tot felul de acuzatii PE CARE NU LE SUSTIN SI CU DOVEZI. Eu nu pot scrie ce aud la colt de strada sau la coada la zarzavat, am nevoie de o baza de plecare. Te rog scrie aici sau pe adresa mea de mail lungud2003@yahoo.com ce informatii ai tu si eu voi face o ancheta jurnalistica. Dupa aceea cred ca poti sa faci aprecieri despre activitatea mea. Draga Nobody, te salut cu prietenie si te invit sa ridici manusa pe care ti-am aruncat-o cavalereste...
Raspunde
 
nobody
09-09-2010
mi-am spus nobody pentru ca numele meu nu va spune nimic dumneavoastra ci doar unui mic grup din Alba Iulia asa ca nu are relevanta. pot sa va dau nenumarate exemple de la care sa plecati dar nu cred ca are rost (din moment ce nu faceti acest lucru singur). va dau totusi un sfat care vine de la Bob Woodward si Carl Bernstain: folow the money! imi dau seama ca am atins din greseala o coarda personala si va asigur ca nu asta era intentia mea. tot ce am vrut a fost ca jurnalistii sa nu faca gesturi politice cum a fost acela al dumneavoastra chiar daca nu va dati seama. acolo unde intervine atitudinea politica, dispare jurnalismul!
somebody
08-09-2010
Adevarul este ca indiferent de tipul protestului, numarul protestantilor sau domeniul din care vin, rezultatele sunt aceleasi: putina agitatie pe niste liste de discutii, forumuri sau in cel mai bun caz in emisiuni televizate. Eu salut IDEEA ORIGINALA a protestului.
Raspunde
Dan Lungu
09-09-2010
Protestul meu este indreptat impotriva unui guvern politic dar nu este un protesc cu tenta politica. Sunt si voi ramane un apolitic, vreau sa raman doar un observator al zonei politice. Oricum multumesc tuturor pentru mesaje si astept cu interes deosebit mesaje si pe adresa mea de mail(Este publicata mai sus pentru cei care doresc). Apropo printre donatorii in fondul Solidaritatea nu prea am vazut nume de rezonanta politica din judet... :) Poate nici ei nu au incredere in aceasta masaura aberanta sau poate li se filfiie de ceea ce spune Boc...
Raspunde
un PFA
10-09-2010
Daca nu sunt jurnalist pot sa depun si eu 2 bani?
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>