#455
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator

La o asa tara de mana a doua, avem si un presedinte pe masura... second-hand

Revista nr. 43 | 10-08-2010 | Alexandru Mitchievici

Într-o ieşire impetuoasă la televiziunea publică, preşedintele Traian Băsescu a vorbit despre ce i-a venit la gură: despre criză, despre Banca Mondială, despre ANI, despre spitale, despre bănci imorale, despre bani, despre România, însă a adoptat o atitudine de parcă ar trăi pe lună, şi nu în mijlocul poporului său.
Despre România a spus că e „o ţară de mâna a doua” - pentru motivul că a ajuns să tot împrumute bani ca să plătească pensiile românilor. Dar el, preşedintele, şi aproape toată clasa politică de după 1990 (cu notabile excepţii) este vinovată pentru starea de fapt a României.
În afară de cele două guvernări ale PDSR (devenit PSD), Băsescu a fost mai tot timpul în guvern. Din 1990 până în 2010 Băsescu s-a aflat la guvernare sau la putere vreo 12 ani, aşadar este, într-o anumită mare măsură, vinovat de statutul de mâna a doua pe care România l-a căpătat după 1990. Ca să nu mai spunem că din 2004 a preluat cu forcepsul puterea pe care nu vrea să o cedeze până în 2014 (anul izbăvitor, sperăm, al alegerii unui preşedinte normal, care să nu fie nici jucător, nici jucăuş, nici dansator; doar un preşedinte normal).
Ascultând câteodată discursul preşedintelui, ai impresia că el este singurul perfect, el şi Guvernul Boc, Madam Udrea şi Partidul Democrat-Liberal. Restul, ceilalţi sunt cei răi, cei de mâna a doua, imperfecţii... Dar nu este chiar aşa! Românii au ceea ce au votat, adică cei 49% din România, plus ambasadele României.
Cârcotaşii spun că românii au în sfârşit un preşedinte pe care îl merită: un preşedinte second-hand. Dar noi credem că românii merită mai mult. Mai mult decât au în prezent: scandaluri, criză instituţionalizată, un preşedinte hăhăitor, jucător, jucăuş şi judecător. Merită o normalitate, aşa cum poate fi ea înţelesă în mirificul spaţiu carpato-danubiano-balcano-pontic.

Editorial semnat de Iulian Brok în ziarul „Informaţia de Alba”, apărut în 6 august 2010

Taguri:La o asa tara de mana a doua, avem si un presedinte pe masura... second-hand

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>