#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Lancram. Premiul National de Poezie Lucian Blaga a fost acordat poetului iesean Emil Brumaru

Lancram. Premiul National de Poezie Lucian Blaga a fost acordat poetului iesean Emil Brumaru

Revista nr. 445 | 09-05-2018 | Alexandru Mitchievici


Marţi, 8 mai 2018, Casa Memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm a avut loc festivitatea acordării Premiului Naţional de Poezie „Lucian Blaga”. Ceremonia a avut loc ca un preambul al festivalului dedicat poetului şi filozofului misterelor de la Lancrăm-Sebeş.


„În premieră absolută pentru festival, manifestarea a fost onorată şi de prezenţa domnului George Ivaşcu, Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sebeş.

Înainte de a participa la acordarea premiului, George Ivaşcu (însoţit de primarul Municipiului Sebeş, domnul Dorin Nistor) a depus un buchet de flori la statuia lui Lucian Blaga şi s-a recules la mormântul acestuia.

Premiului Naţional de Poezie „Lucian Blaga” 2017 a fost acordat poetului ieşean Emil Brumaru (născut la data de 25 decembrie 1938 în Basarabia).

„Într-un cadru prietenos şi cald, oferit de sala de conferinţe a Casei Memoriale „Lucian Blaga” din Lancrăm, în alocuţiunea sa, George Ivaşcu, vizibil emoţionat, a recitat un fragment din poezia „Stelelor”, rostită şi la admiterea sa la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică. Pe aceeaşi linie, distinsul oaspete s-a arătat interesat şi de proiectele viitoare ale Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeş, lăsând organizatorilor promisiunea unei reveniri „la curţile dorului”, se mai spune în comunicat.

În cadrul Festivalului Internaţional „Lucian Blaga” de la Lancrăm-Sebeş (8-13 mai 2018) vor fi organizate o serie de manifestări cultural-ştiinţifice (deschiderea oficială a festivalului, activităţi cu tinerii voluntari ai festivalului, conferinţe, lansări de carte etc.), care vor culmina duminică, 13 mai 2018, cu prezentarea în premieră naţională a piesei de teatru „Tulburarea apelor”, scrisă de filosoful din Lancrăm.
 

*În 2017 Premiul Naţional de Poezie „Lucian Blaga” a fost acordat poetului clujean Adrian Popescu.
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: Lancram, Premiul National de Poezie, poetul iesean Emil Brumaru, ministrul culturii, George Ivascu, lansari de carte, Sebes

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>