#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Ora Pamantului la Sebes

Ora Pamantului la Sebes

Revista nr. 438 | 23-03-2018 | Alexandru Mitchievici


Sâmbătă, 24 martie 2018, între orele 20.30-21.30, Sebeşul marchează Ora Pământului (Earth Hour).
 
 
Municipiului Sebeş se alătură iniţiativei organizaţiei World Wide Fund for Nature, marcând Ora Pământului. În spiritul evenimentului, luminile unor clădiri publice vor fi oprite sâmbătă, 24 martie 2018, între orele 20.30-21.30.


Autorităţile locale anunţă întreruperea iluminatului arhitectural de pe clădirea Centrului Cultural „Lucian Blaga” din Sebeş, iluminatul public pe bulevardul central „Lucian Blaga”, parţial iluminatul public din cartierul „Lucian Blaga”. De asemenea, va fi deconectat de la iluminatul public sediul provizoriu din Parcul Arini al Primăriei Municipiului Sebeş.

„Ora Pământului” a fost iniţiată de australieni, primul eveniment fiind organizat în 31 martie 2007. Un an mai târziu, Ora Pământului „a devenit cea mai mare acţiune colectivă de stingere a luminilor din istorie. Mesajul evenimentului este atât unul simbolic, încurajând gestul de a stinge lumina în efortul global de a atrage atenţia asupra problemelor de mediu actuale, cât şi unul practic, promovând economisirea energiei prin mijloace simple, atât în cadrul restrâns al familiei, cât şi în companiile sau instituţiile în care ne desfăşurăm activitatea. Este un angajament simbolic de a ne schimba stilul de viaţă, de a reduce impactul negativ asupra mediului, pentru binele planetei care ne susţine viaţa”, ne anunţă Primăria Sebeş.

În anul 2008, circa 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. În 2010, 4.500 de oraşe din 128 de ţări au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania  devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile. Astăzi, Earth Hour este un eveniment la care participă locuitori din 7.000 de oraşe, din peste 180 de ţări.
 
Primăria Municipiului Sebeş solicită cetăţenilor să se alăture acestei manifestări prin gestul simbolic al reducerii consumatorilor casnici.
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: Ora Pamantului la Sebes, Earth Hour, 180 de tari, cetateni, ecologisti, cladiri publice

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>