#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
In trei luni la Alba Iulia nu a fost organizat nici un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri

In trei luni la Alba Iulia nu a fost organizat nici un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri

Revista nr. 438 | 24-03-2018 | Alexandru Mitchievici


Au trecut aproape trei luni din anul 2018, Anul Centenarului Marii Uniri, dar nimic nu s-a întâmplat la Alba Iulia. În aproape trei luni nu a fost organizat, nu a fost realizat nici un eveniment dedicat Marii Uniri a Românilor.


Pe 27 martie se vor împlini 100 de ani de când Basarabia a decis să se unească cu România, o ţară care era parţial ocupată de Germania, iar conducerea ţării se afla la Iaşi...

Casa lui Camil Velican nu a fost restaurată, Monumentul Unirii nu s-a făcut, Sala Unirii nu a fost restaurată... Abia acum, în februarie 2018, a început restaurarea Sălii Unirii. Târziu, foarte târziu. Vor veni peste câteva săptămâni turiştii şi vor găsi Sala Unirii în toiul lucrărilor de restaurare.

S-au găsit zeci de milioane pentru zilele muzicii, zilele oraşului, zilele cetăţii, ziua zilelor, pentru orice, mai puţin pentru monumentele oraşului...Pentru orice a găsit administraţia albaiuliană bani, dar pentru Sala Unirii, pentru casa lui Camil Velican, pentru Monumentul Unirii a aşteptat bani de la Bucureşti. Şi la Bucureşti ştim cum merg lucrurile... Singura perioadă bună pentru Alba Iulia a fost în perioada premierului Emil Boc şi a ministrei Elena Udrea - prieteni şi colegi de partid cu primarul oraşului Alba Iulia, Mircea Hava.

De ce toate astea ? Nepăsare, ignoranţă, prostie...

Propunere: Monumentul Unirii ar putea fi amplasat lângă Spitalul de Neurologie, în bastionul Sfântul Mihail, unde s-ar bucura de o vizibilitate mult mai bună ! În momentul de faţă Monumentul Unirii ar urma să fie amplasat în parcul din faţa catedralei ortodoxe, parc ciuntit după lucrările de refacere a şanţurilor de vest ale Cetăţii Bastionare. Amplasarea Monumentului în parc ar aglomera spaţiul acesta dintre fântâna arteziană şi catedrala ortodoxă !
 
 
CITEŞTE şi:
 
Taguri: nici un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri, Iasi, Romania, ocupatia germana

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>