#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Artistul aiudean Stefan Balog premiat in India

Artistul aiudean Stefan Balog premiat in India

Revista nr. 438 | 22-03-2018 | Alexandru Mitchievici


În perioada 17-19 martie 2018 în India (la Tirupati) a avut loc Simpozionul de artă VMAF la care au participat 16 dintre cei mai importanţi artişti indieni ai momentului. Invitat de onoare a fost aiudeanul Ştefan Balog, el fiind singurul artist străin care a participat la prestigiosul eveniment.


În cadrul Simpozionului Ştefan Balog a primit un trofeu din partea organizatorilor, Fundaţia de Artă Vishnu Manchu.

Timp de trei zile au avut loc mese rotunde, workshopuri şi întâlniri cu publicul, iar la final a fost pregătit un program artistic dedicat Zilei Educaţiei în Tirupati (India). Cu această ocazie s-au acordat trofeele VMAF pentru cei 17 artişti plastici participanţi. De notat că în această perioadă la eveniment au participat peste 50.000 de oameni.

Fundaţia de Artă Vishnu Manchu se află sub înaltul patronaj al celebrului actor, producător şi filantrop Vishnu Manchu, care este fiul legendarului Mohan Babu, cel care a scris istorie în cinematografia indiană de la Tollywood (studiorule de aici controlează tot ceea ce înseamnă cinematografie în sudul Indiei şi reprezintă o serioasă concurenţă pentru celebrele studiouri Bollywood). Mohan Babu este un personaj marcant al cinematografiei indiene, jucând in 560 de filme şi producând 56. În acelaşi timp este un important om cultură, filantrop, implicându-se activ în dezvoltarea educaţiei din zonă, dar şi în multe activităţi sociale şi chiar politico-sociale.

Fiul cel mare al actorului, Vishnu Manchu, a înfiinţat fundaţia care îi poartă numele, având ca principal scop sprijinirea artiştilor indieni de valoare şi a tinerilor talentaţi dar cu posibilităţi materiale reduse. Fundaţia acordă atenţie sporită şi relaţiilor dintre artiştii indieni şi colegii lor din străinătate. De asemenea a înfiinţat şi un muzeu de artă care deţine deja un număr impresionant de lucrări de artă realizate de artişti din lumea întreagă. În acest moment şi aiudeanul Ştefan Balog se numără printre ei, fiind singurul artist din România care a ajuns să aibă o lucrare în această colecţie.

Fiul cel mic, Manoj Manchu este tot actor, iar fiica Lakshmi Manchu este o actriţă care a apărut inclusiv în producţii hollywoodiene.

Cu ocazia călătoriei în India Ştefan Balog a purtat discuţii cu Vishnu Manchu, starul indian fiind interesat de activitatea Fundaţiei Inter-Art şi chiar de o posibilă colaborare pe viitor. El a primit cadou cataloagele cele mai reprezentative privind activitatea Inter-Artului, dar şi albumul de fotografii cu Aiudul vechi.
 
 
CITEŞTE şi:
 

Artistul aiudean Stefan Balog premiat in India Artistul aiudean Stefan Balog premiat in India Artistul aiudean Stefan Balog premiat in India Artistul aiudean Stefan Balog premiat in India Artistul aiudean Stefan Balog premiat in India Artistul aiudean Stefan Balog premiat in India Artistul aiudean Stefan Balog premiat in India
Taguri: artistul plastic, Stefan Balog, premiat in India, Vishnu Manchu, ziua educatiei in Tirupati, Fundatia Inter-Art

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>