#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Spectacol caritabil de teatru la Alba Iulia

Spectacol caritabil de teatru la Alba Iulia

Revista nr. 438 | 19-03-2018 | Alexandru Mitchievici


Al doilea spectacol din evenimentul aniversar „16 ani cu Skepsis” va avea loc duminică, 25 martie 2018, ora 19.00, când va avea loc premiera spectacolului de teatru „Unde-i revolverul?”, după Görgey Gábor - cunoscut scriitor, poet şi regizor maghiar, om politic şi fost ministru al Culturii în Ungaria după anul 1989. Un spectacol inedit în care, dincolo de un mesaj social puternic, personajele arhetipale ne vorbesc despre trăsături profunde ale fiinţei umane dintotdeauna - despre idealuri, despre demnitate, despre instinct şi dorinţa de putere care transformă schimbă cursurile vieţii şi închide porţile.


Organizatorii ne anunţă că „spectacolul este unul special, nu doar prin faptul că este prezentat în premieră, ci şi prin caracterul său caritabil, umanitar! În ultimele luni, o tânăra jurnalistă din Alba Iulia, Meda Cotuna, continuă să lupte pentru a-şi ajuta mama bolnavă de cancer. Mama ei trebuie operată, iar costurile se ridică la suma de aproximativ 45.000 de lei, o sumă departe de posibilităţile unui om obişnuit. În spiritul civic pe care-l promovăm, ne alăturăm efortului de a strânge aceşti bani şi de a arăta că viaţa umană ar trebui să fie scumpă întodeauna la figurat, niciodată la propriu!”.

Prin intermediul Fundaţiei Inter-Art Aiud, autorul piesei, Görgey Gábor din Budapesta, acum în vârstă de 89 de ani, şi-a dat acordul pentru ca piesa „Unde-i revolverul?” să fie pregătită şi prezentată publicului albaiulian într-o abordare cu Skepsis, renunţând la orice pretenţie financiară în semn de solidaritate cu caracterul umanitar al demersului. Grupul Skepsis va dona toate încasările realizate în cadrul acestui eveniment!, mai aflăm de la organizatori.

Spectacolul „Unde-i revolverul?” conţine pasaje ireverenţioase şi note de limbaj aluziv care pot afecta emoţional publicul, ceea ce îl face să fie unul nerecomandat minorilor sub 14 ani, precizează reprezentanţii grupului Skepsis, coordonat de regizorul Viorel Cioflică.

De asemenea, suntem anunţaţi că „Fundaţia Inter-Art din Aiud a dorit să contribuie şi mai mult la acest demers de întrajutorare prin ghidarea unei activităţi de creaţie. Este vorba de o serie limitată de gravuri create în tehnica aquaforte şi tipărite manual chiar de către Meda Cotuna, care este o foarte talentată artistă”.

După acest spectacol în holul Casei de Cultură a Studenţilor doritorii pot participa la acţiunea noastră de susţinere prin achiziționarea acestor lucrări artistice (50 lei/ lucrare).

IMPORTANT DE ŞTIUT... DOAR 100 DE PERSOANE SE POT BUCURA DE ACESTE GRAVURI, DEOARECE CLIŞEUL DE CUPRU SE DISTRUGE CONFORM REGULILOR DE ETICĂ PROFESIONALĂ!

Biletele (5 lei - preţ redus pentru elevi, studenţi şi pensionari, respectiv 10 lei preţ întreg pentru adulţi) se găsesc la Casa de Cultură a Studenţilor începând de luni, 19 martie 2018, în intervalul orelor 9.00-15.00.

Evenimentul aniversar este prezentat în cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis 2018, parteneri fiind Primăria Municipiului Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, Fundaţia Inter-Art Aiud, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.
 
 
CITEŞTE şi:
 
Taguri: spectacol caritabil de teatru, unde-i revolverul, premiera, Gorgey Gabor, Meda Cotuna, Viorel Cioflica

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>