#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Grupul de teatru Skepsis implineste 16 ani

Grupul de teatru Skepsis implineste 16 ani

Revista nr. 438 | 19-03-2018 | Alexandru Mitchievici


16 ani cu Skepsis... Sărbătoare a teatrului şi a grupului de teatru Skepsis din Alba Iulia, eveniment al membrilor Skepsis, cei care ne mângâie mintea şi sufletul de 16 ani.


„Grupul Skepsis este un grup care s-a născut şi a crescut, la propriu şi la figurat, în oraşul Alba Iulia în 2002, ca un grup artistic studenţesc. De-a lungul anilor grupul a atras mulţi tineri care se iniţiază în arta spectacolului şi desfăşoară activităţi educaţionale sau de dezvoltare personală. Popularitatea grupului a crescut în timp, participările la festivaluri naţionale şi internaţionale transformându-l într-un ambasador cultural al oraşului. În prezent Grupul Skepsis este o organizaţie în care mai multe generaţii de tineri îşi dezvoltă personalitatea, îşi descoperă şi îşi cultivă potenţialul creativ, susţinându-se reciproc şi dând mai departe cu sinceritate torţa vie a pasiunii”, ne spun reprezentanţii grupului Skepsis, coordonat de regizorul Viorel Cioflică.

Primul spectacol aniversar din cadrul evenimentului „16 ani cu Skepsis” se numeşte „Generaţii” şi va avea loc joi, 22 martie 2018, ora 19.00, fiind un spectacol de divertisment, cu umor, pantomimă, moment liric şi acorduri vesele! În faţa publicului vor veni 4 generaţii de tineri care activează în prezent în cadrul grupului Skepsis.

„Grupul Skepsis este o dovadă vie a faptului că cetatea noastră are o inimă care vrea să bată! Ne-am asumat rolul de teatru izvorât din interiorul comunităţii şi înţeles ca un spaţiu de conştientizare şi de spirit civic - al întâlnirii şi participării la viaţa socială, al stimulării spiritului de toleranţă, înţelegere, educaţie şi comunicare prin artă”, mai spun reprezentanţii grupului de teatru Skepsis.

Al doilea eveniment din cadrul evenimentului „16 ani cu Skepsis” este unul caritabil şi va avea loc duminică, 25 martie 2018, ora 19.00, când va avea loc premiera spectacolului de teatru „Unde-i revolverul?”, după Görgey Gábor - scriitor, poet şi regizor din Budapesta, dar şi un om politic prolific, ministru al Culturii în Ungaria de după 1989.

Biletele (5 lei - preţ redus pentru elevi, studenţi şi pensionari, respectiv 10 lei preţ întreg pentru adulţi) se găsesc la Casa de Cultură a Studenţilor, începând de luni, 19 martie 2018, în intervalul orelor 9.00-15.00.

Evenimentul aniversar este prezentat în cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis 2018, parteneri fiind Primăria Municipiului Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, Fundaţia Inter-Art Aiud, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

 
 
Foto: Străinul, 20 februarie 2018
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: grupul de teatru, Gorgey Gabor, teatru studentesc, UAB, casa de cultura a studentilor

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>