#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
De trei ani la Alba Iulia functioneaza o piata agroalimentara mizerabila

De trei ani la Alba Iulia functioneaza o piata agroalimentara mizerabila

Revista nr. 437 | 13-03-2018 | Alexandru Mitchievici


13 martie, zi de marţi, zi de târg la piaţă în Alba Iulia... Mizerie, frig, sărăcie. Piaţa agroalimentară din centrul oraşului Alba Iulia oferă nişte imagini de neimaginat pentru Europa secolului XXI.


La 1 martie s-au împlinit 3 ani de când suntem aici. O mizerie în toată splendoarea lumii a treia.

O vânzătoare din piaţă mă abordează supărată rău, spunând vorbe de duh la adresa celor care conduc oraşul. Apoi îmi explică cum încearcă să apere „imaginea” oraşului: „Au trecut nişte turişti din Constanţa care umblă prin toată lumea, că mulţi trec de la Hotel Transilvania pe aici, spre Cetate, şi au spus că aşa piaţă mizerabilă nu au mai văzut pe unde au umblat. Le-am spus că e doar ceva temporar, ca să nu creadă nu ştiu ce, şi apoi le-am spus ca să uite de piaţă: „Aţi văzut ce Cetate frumoasă avem?!”. (Şi cu Cetatea bastionară e o mare problemă, pentru că multe lucrări au fost prost făcute, cu materiale ieftine, dar nu i-am spus nimic femeii).

La doi paşi de piaţa-smart (vizavi de Casa de Cultură a Studenţilor) se află un alt spaţiu dez-urbanizat: fostul pământ al lui Călin Ciobanu, plin de bălării şi gunoaie. În plin centrul oraşului...

Aviz celor cu salarii-smart, funcţionarii publici smart, cei care se fac că lucrează în oraşul „băieţilor deştepţi”: cei de la tarabe nu ştiu ce-i ăla „smart-city” !
 

*Şi pentru că presa-smart nu oferă informaţii despre piaţa mizerabilă, din cauza contractelor publicitare cu Primăria lui Hava, noi vom reveni în fiecare lună în piaţă să vedem ce mai fac ţăranii şi negustorii de aici.
 
 
CITEŞTE şi:
 

De trei ani la Alba Iulia functioneaza o piata agroalimentara mizerabila De trei ani la Alba Iulia functioneaza o piata agroalimentara mizerabila De trei ani la Alba Iulia functioneaza o piata agroalimentara mizerabila De trei ani la Alba Iulia functioneaza o piata agroalimentara mizerabila De trei ani la Alba Iulia functioneaza o piata agroalimentara mizerabila De trei ani la Alba Iulia functioneaza o piata agroalimentara mizerabila
Taguri: piata din centru, Calin Ciobanu, piata agroalimentara mizerabila, tarani, functionarii smart, restaurari

Ratari

Criticisme (6)

piat
15-03-2018
ce nu-i bine!?!?
Raspunde
calin antonius
16-03-2018
Eu sper ca macar in ceasul al doisprezecelea locuitorii Albei Iulia se vor trezi si il vor mai vota pe acest individ care este Hava .... si este o rusine pentru orasul nostru TRaiasca P n l-ul si mircea hava....pacat ca a ajuns de s-a stabilit din Bihor in Alba Iulia mai bine ramanea acolo ca noi ne descurcam si fara el !!!!!
Raspunde
One Way
16-03-2018
No way.... oamenii din Alba Iulia e conservatori, ca sa folosim un eufemism ! Astia stiu una si buna, atata !
Raspunde
Retro
17-03-2018
Ce tot ziceti ? Are un aer retro. Mie imi aminteste de pietele satesti din anii 70-80!
Raspunde
Matei
17-03-2018
Eu i-as pune pe toti sa lucreze la piata noua, pe Hava, Dirzu, Negrut, Roman, Peres, Paul Voicu, Gabi Plesa. Toti ar merita sa lucreze la piata noua, s-o termine mai repede! Stau ca niste vedete si nu fac nimic!
Raspunde
Taranu eco
21-03-2018
...cartofi din Egipt, lamai din Liban, morcovi din Turcia, rosii de nu stiu unde. Bucurati-va cat mai sunt piete "traditionale" cu produse romanesti autohtone !
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>