#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
PMP Alba vrea o declaratie de unire a Judetului Alba cu Republica Moldova

PMP Alba vrea o declaratie de unire a Judetului Alba cu Republica Moldova

Revista nr. 437 | 18-03-2018 | Alexandru Mitchievici


Într-o conferinţă de presă, Clement Negruţ, preşedintele PMP Alba, propune o declaraţi politică de unire a judeţului Alba cu România de dincolo de Nistru, Republica Moldova.


În prima şedinţă a Consiliului Judeţean Alba, consilierii PMP Alba vor depune un proiect de hotărâre prin care este solicitată susţinerea unei declaraţii de unire cu Republica Moldova de către CJ Alba.

În paralel, toţi aleşii locali PMP Alba vor solicita proiecte similare în consiliile locale din judeţul Alba.

Mai mult chiar, PMP va declanşa curând o campanie naţională de strângere de semnături pentru unire cu Basarabia, sub deviza NOI VREM UNIREA, a precizat preşedinte PMP Alba, Clement Negruţ, fost deputat.
 
 
 
 
Iată textul propus de PMP Alba pentru declaraţia de unire a Consiliului Judeţean Alba:
„România

DECLARAŢIE DE UNIRE - CONSILIUL JUDETEAN ALBA

ÎN NUMELE LOCUITORILOR JUDEŢULUI NOSTRU, ÎN PUTEREA DREPTULUI ISTORIC ŞI DREPTULUI DE NEAM, PE BAZA PRINCIPIULUI CĂ NOROADELE SINGURE SĂ-ŞI HOTĂRASCĂ SOARTA LOR DE AZI ÎNAINTE ŞI PENTRU TOTDEAUNA, JUDEŢUL ALBA SUSŢINE ÎNFRĂŢIREA IMEDIATĂ CU LOCALITĂŢILE DIN REPUBLICA MOLDOVA, CARE ÎN MOD DESCHIS ŞI-AU ASUMAT ŞI AU EXPRIMAT DORINŢA DE UNIRE CU PATRIA-MAMĂ, ROMÂNIA.

FACEM ACEASTĂ UNIRE ACUM, ÎN SUFLET ŞI CA REPARAŢIE MORALĂ PENTRU SUFERINŢELE TRECUTULUI ŞI ALE PREZENTULUI, DE LA CHINUL BUNEILOR NOŞTRI SMULŞI ÎMPOTRIVA VOINŢEI LOR DE LA TRUPUL PATRIEI ISTORICE DE VOIA LUI HITLER ŞI A LUI STALIN, SUPUŞI EXECUŢIILOR, DEPORTĂRILOR ŞI FOAMETEI, LA GREUTĂŢILE PE CARE LE TRĂIM ACUM NOI, CEI DE AZI. FACEM UNIREA CU CEI DE ACEEAŞI LIMBĂ ŞI TRADIŢIE CU NOI, PENTRU CA FIII ŞI NEPOŢII LOR SĂ SE BUCURE DE UN VIITOR DE LIBERTATE ŞI AVUŢIE, DE ŞANSELE DE ÎMPLINIRE PE CARE GENERAŢIILE NOASTRE NU LE-AU AVUT.

IAR DACĂ UNIREA NOASTRĂ DE AZI ESTE UNA SIMBOLICĂ, SĂ NE AJUTE DUMNEZEU CA EA SĂ FIE UN PAS HOTĂRÂTOR SPRE UNIREA DEPLINĂ, CÂND NU VA MAI FI GRANIŢĂ PE PRUT, IAR OAMENII DINTRE NISTRU ŞI TISA VOR MUNCI ÎMPREUNĂ LA REALIZAREA ŞI MULŢUMIREA COMUNĂ, ALĂTURI DE CELELALTE POPOARE ALE EUROPEI CIVILIZATE.

PRIN PREZENTA DECLARAŢIE DE UNIRE NE EXPRIMĂM BUCURIA DE A SĂRBĂTORI ÎMPREUNĂ CU FRAŢII NOŞTRI ROMÂNI DE PRETUTINDENI CENTENARUL MARII UNIRI 1918-2018 ŞI ADEZIUNEA LA VALORILE NAŢIONALE ŞI DEMOCRATICE ALE SPAŢIULUI CULTURAL ROMÂNESC.

ALBA IULIA, 16 martie 2018”
 

EXPUNERE DE MOTIVE privind proiectul de hotărâre privind susţinerea Declaraţiei de Unire cu Republica Moldova:

„În anul Centenarului României peste 100 de localităţi din Republica Moldova au adoptat declaraţii de unire cu patria mamă România.

Majoritatea locuitorilor din aceste localităţi se declară români, vorbesc limba romană, declaraţia de unire este o idee de suflet pe care o moştenesc de la strămoşii lor.

Aleşii locali din Republica Moldova care au aprobat Declaraţia de Unire doresc ca prin aceasta să contribuie la intregirea neamului românesc, să cunoască şi să simtă valorile româneşti si pe cele ale Uniunii Europene.

Avem datoria morală de reîntregire a neamului românesc în anul Centenarului. Poporul român nu poate sărbătorii Centenarul Unirii 1918-2018 fără o parte din teritoriile româneşti.

În semn de preţuire pentru dorinţa de unire care este un act curajos, plin de încărcătură istorică ce reprezintă temelia viitorului nostru comun, considerăm că instituţia Consiliul Judeţean Alba trebuie să declare susţinerea necondiţionată a unirii Republicii Moldova cu România.

Sărbătoarea Centenarului 2018 nu poate avea loc decât în condiţiile Marii Unirii de la 1 decembrie 1918 !

Propunem consilierilor judeţeni, domnului Preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, domnilor vicepreşedinţi să ne asociem demersurilor fraţilor noştri de peste Prut de a lupta pentru reîntregirea neamului românesc, pentru sărbătorirea Centenarului unirii 1918- 2018 în graniţele României Mari.

Consilieri judeteni:
Cenuşă Marin
Ursaleş Traian Nicolae”.
 
 
CITEŞTE ŞI:
 
Taguri: Clement Negrut, PMP Alba, declaratie de unire, judetul Alba, Republica Moldova, consilierii judeteni ai PMP

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>