#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Alba Iulia, orasul care traieste din premii, competente si solutii inovatoare

Alba Iulia, orasul care traieste din premii, competente si solutii inovatoare

Revista nr. 436 | 06-03-2018 | Alexandru Mitchievici


Când nu are cu ce se lăuda, Primăria Alba Iulia se laudă cu distincţii. Iată, Primăria Alba Iulia continuă seria premiilor fabuloase care vin să recunoască eforturile administraţiei privind tot felul de implementări şi soluţii smart... că doar este oraşul „băieţilor deştepţi”.


Când am citit că „Alba Iulia trăieşte la prezentul continuu” mi-a venit să râd, apoi am plâns... Smart City-ul lui Mircea Hava nu are un teatru dramatic public, nu are cinema public, are puţine terenuri de sport, nu are ştrand public, nu are parcuri, nu oferă locuri de muncă, dar multe alte lucruri lipsesc pentru un oraş european, numit cu emfază Cealaltă Capitală.
 
Anual oraşul Smart este părăsit de tinerii plecaţi la studii la Cluj, la Bucureşti sau în străinătate. Tinerii refuză să se întoarcă într-un orăşel prăfuit, îmbătrânit, care nu oferă nici o perspectivă... Smart City-ul lui Hava rămâne cu iniţiative, parteneriate, competenţe, soluţii inovatoare, proiecte implementate, programe, premii şi diplome. Atât. Poveşti pe pită !

Dar iată comunicatul triumfalist al Primăriei Alba Iulia:

„Alba Iulia continuă seria remarcabilă de reuşite administrative care plasează municipiul nostru în cercul select al iniţiativelor premiate la cel mai înalt nivel. Cea mai recentă recunoaştere a unor astfel de eforturi a venit în cadrul Business Review Awards Gala 2018, acolo unde comunitatea albaiuliană a fost recompensată pentru „Local Smart Initiative”. Este recunoaşterea unei provocări vizionare pentru România şi, de ce nu, al unui „pionierat” pe care administraţia locală şi l-a asumat şi pe care, cu siguranţă, îl va dezvolta şi pe viitor. Faptul că Alba Iulia a devenit un reper în ceea ce priveşte conceptul de Smart City, nu face decât să ne plaseze în elita comunităţilor din lume în care sunt implemetate modele, practici şi soluţii inovatoare, capabile să genereze standarde tot mai ridicate pentru cetăţeni.

„Alba Iulia trăieşte la prezentul continuu şi îşi accelerează viitorul. Se întâmplă mai des la o distanţă de 350 de kilometri de Alba Iulia, în capitală, Celalată Capitală să fie mai aplaudată decât acasă. Ştiu că smart city sună, în continuare, a stele căzătoare sau, cel mult, a teorie. Premiul acesta, ca şi altele, vorbeşte mai mult despre a nu sta pe margine, de a fi parte dintr-un sistem care crede şi pune umărul la a a urni viitorul, fără a ignora certitudinile prezentului. Sunt unii care trăiesc într-o zonă de tragică resemnare şi abţinere, care cred doar şi numai ce văd, fără să înţeleagă că Alba Iulia încă vibrează, dar are nevoie de mai mult pentru ca sunetul ei să nu se stingă în timp. Că progresul nu e o întâmplare şi că trebuie să ai îndrazneală. Din fericire, eu sunt conectat la albaiulienii pentru care viitor înseamnă mai mult decât a se compara cu gardul sau garajul vecinilor. Azi avem parteneriate, competenţe şi teste relevante. Mâine vom ieşi din zona de laborator şi bibliotecă şi vom pune la lucru tot ce înseamnă smart pentru Alba Iulia”, Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

La eveniment au participat peste 200 de reprezentanţi ai mediului de afaceri, directori executivi, antreprenori şi finanţatori. Ediţia a 13-a a evenimentului a reunit peste 140 de nominalizaţi în cadrul celor 11 categorii jurizate”.

E greu să schimbi realitatea pe care o vede toată lumea: un oraş îmbătrânit şi scump, în care se trăieşte prost, cu salarii mici şi slujbe puţine!
 
 
*Gala Business Review Awards Gala a avut loc la Bucureşti luni, 5 martie 2018... 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: orasul care traieste, premii si diplome, competente si solutii inovatoare, se lauda, baieti destepti, cetatenii

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>