#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Pentru ca presa locala e prea mica pentru el, voievodul Cetatii Alba Iulia isi face reclama la TVR

Pentru ca presa locala e prea mica pentru el, voievodul Cetatii Alba Iulia isi face reclama la TVR

Revista nr. 434 | 19-02-2018 | Alexandru Mitchievici


Luni, 19 februarie 2018. Urc pe Porţile Cetăţii, în plimbarea zilnică de la şcoală spre casă. La Hotel Medieval văd maşina TVR-ului. De vreo 5 zile maşina televiziunii naţionale e parcată la hotelul lui Dan Sabău, cel supranumit voievodul Cetăţii (Alba Iulia), dar mai întâi de toate, buuuuun prieten cu Mircea Hava, primarul urbei.


Când am văzut prima oară maşina TVR-ului (în urmă cu câteva zile) m-am gândit că sunt oamenii în trecere, merg spre Cluj sau spre Maramureş... dar nu. Oamenii TVR-ului au venit să-l filmeze pe el, pe marele Dan Sabău, restaurator al Cetăţii Alba Iulia şi preşedinte al UNMR-ului. Echipa TVR este condusă de uriaşul ziarist Cristi Tabără.

Acum 5-6 ani Dan Sabău îşi cumpăra pur şi simplu nişte articole laudative în ziarul local tipărit. Acum a apelat la TVR, ceea ce înseamnă că e groasă.

Dar ce se întâmplă ? Proprietar de facto al unui sfert din Cetatea Alba Iulia, marele restaurator Dan Sabău vrea să contracareze ştirile şi imaginile negative apărute în ultimele săptămâni: în mass-media, pe internet, pe facebook etc, au apărut o serie de filmuleţe şi poze cu Cetatea care se sfărâmă încet-încet. Cineva îi spunea foarte inspirat... Cetatea de turtă dulce.

Reamintim faptul că aproape toate lucrările de restaurare a Cetăţii Alba Iulia (vorba vine restaurare, mai degrabă au fost reparaţii şi o reconstituire pe latura de vest) au fost câştigate de Grup Corint (patron Dan Sabău), care a subcontractat către terţi. Un singur contract a fost câştigat de General Game, firma lui Mircea Sabău, fratele lui Dan Sabău.

În total lucrările de „restaurare” din Cetatea Alba Iulia au costat 68-75 milioane de euro.
 

*În 2010 consilierul local PDL Mihai Baco (prieten al primarului Mircea Hava) declara în Consiliul Local Alba Iulia comentând un articol apărut în revista Transilvania Business:

„...un articol apărut în revista Transilvania Business în care reprezentanţii firmei Corint fac precizarea că doar ei au contribuit cu zeci de milioane de euro la refacerea din zona Cetăţii, lucru care nu este adevărat pentru că, după cum bine se ştie, Consiliul Local, prin programele europene pe care le-a făcut, a alocat în jur de 58 milioane euro. Deci nu este o contribuţie strict a societăţii Corint. Ei întradevăr au investit o sumă de bani în acel Hotel Medieval şi în Traseul celor Trei Fortificaţii, dar restul sunt bani care provin din aceste fonduri accesate de către Consiliul Local  şi care totuşi este o sumă extrem de mare: 58 de milioane de euro!
 
Deci nu putem discuta despre faptul că tot ce se construieşte acolo se construieşte pe banii Corintului. Este un neadevăr şi acest lucru m-a deranjat, pentru că noi am fost puşi în postura în care se spunea că Consiliul Local a venit doar cu locaţia – deci cu Şanţurile, cu buruienile şi cu tot ce este acolo –, iar Grupul Corint, printr-un act de caritate, s-a apucat să repare tot ce este acolo, pe banii Grupului Corint. Nu este adevărat!

Eu îmi cer scuze, pentru că cei din Grup Corint îmi sunt prieteni, dar nu pot să accept minciuni de acest gen!”.
 

CITEŞTE şi:
 

Pentru ca presa locala e prea mica pentru el, voievodul Cetatii Alba Iulia isi face reclama la TVR Pentru ca presa locala e prea mica pentru el, voievodul Cetatii Alba Iulia isi face reclama la TVR Pentru ca presa locala e prea mica pentru el, voievodul Cetatii Alba Iulia isi face reclama la TVR
Taguri: cetatea de turta dulce, voievodul Cetatii, televiziunea publica, Dan Sabau, Mircea Sabau, Cristi Tabara

Ratari

Criticisme (1)

Voievodu'
22-02-2018
La prestanta lui, unde sa-si faca reclama? In care presa locala?
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>