#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Albaiulianul Mihnea Costachi, campion european de sah rapid

Albaiulianul Mihnea Costachi, campion european de sah rapid

Revista nr. 39 | 12-07-2010 | Alexandru Mitchievici

Tânărul şahist albaiulian Mihnea Costachi a înregistrat o nou reuşită pe plan internaţional: juniorul albaiulian a câştigat titlul de campion european de copii sub 10 ani la şah rapid. Competiţia a avut loc în perioada 9-11 iulie la Subotica (Serbia), Mihnea reuşind să se impună în toate cele 9 partide jucate şi devansându-l cu 2 puncte pe al doilea clasat, sârbul Vuk Djordjevic.
Juniorul albaiulian are dublă legitimare: la CSS 1 Timişoara şi AEM Luxten Timişoara.
Costachi a fost descoperit de regretatul maestru albaiulian Mihail Breaz şi în timp i-a avut antrenori pe Marius Ceteraş şi Mihail Ghindă. Tânărul sportiv a obţinut în ultimii ani mai multe rezultate importante: campion al Uniunii Europene de copii sub 8 ani în 2008, vicecapion european de copii la şah rapid în 2008 şi 2009, 8 titluri de campion naţional de juniori şi alte 4 medalii în probele de şah classic, şah rapid şi blitz în 2007-2010, câştigător al circuitului naţional Grand Prix Junior în 2008 şi 2009 ş.a.
Juniorul albaiulian este considerat a fi unul din cei mai buni şahişti de vârsta sa; acesta va încerca să-şi completeze palmaresul cu o medalie la campionatele mondiale de juniori care se vor desfăşura în luna octombrie la Halkidiki (Grecia).
La europenele de şah rapid de la Subotica, o evoluţie foarte bună a avut şi Adrian Sechereş (Teiuş), clasat pe locul 4 la categoria copii sub 12 ani.
 

Taguri:Albaiulianul, Mihnea Costachi, campion, european, sah rapid, junior, Subotica, Serbia

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>