#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Noua comune din Alba prinse in razboiul gunoaielor din judetul Sibiu

Noua comune din Alba prinse in razboiul gunoaielor din judetul Sibiu

Revista nr. 433 | 14-02-2018 | Alexandru Mitchievici


Se cam ştiu lucrurile astea, dar facem o scurtă recapitulare... La 1 iulie 2016 trebuia finalizat Depozitul de Deşeuri de la Galda de Jos, în sensul de a fi funcţional, de a prelua deşeurile menajere ale populaţiei din judeţul Alba, dar CJ Alba doarme...


Mai sunt 5 luni până la 1 iulie 2018, când se vor împlini doi ani de la termenul pentru finalizarea Depozitului Ecologic de Deşeuri de la Galda de Jos, conform reglementărilor europene.

O grămadă de primării din judeţul Alba sunt prinse în această situaţie: nu au unde să ducă gunoaiele menajere...

Iată ce scrie primarul comunei Şpring (Daniel Gheorghe Rusu, judeţul Alba), o comună care transportă deşeurile la Cristian, judeţul Sibiu:

„http://www.mesageruldesibiu.ro/interesul-sibiului-la…/SIBIUL ISI BATE JOC DE 9 COMUNE DIN ALBA! AUTORITATILE DIN ALBA „COPLESITE DE SITUATIE”...ca deobicei...

Nouă comune din jud. ALBA (Spring, Cut, Rosia de Secas, Pian, Calnic, Dostat, Garbova, Daia Română, şi Ohaba) sunt prinse în bătălia orgoliilor instituţiilor din Sibiu şi nepăsarea celor din ALBA!

După intrarea în insolventa ă operatorului de salubritate care îşi desfăşura activitatea pe aceste 9 COMUNE, noi, primarii, ne-am mobilizat rapid şi intr-o sedinta ad-hoc, mancati de gravitatea posibilelor efecte care ar putea proveni din „necolectarea gunoaielor” in zonă, am facut demersuri oficiale către mai multe instituţii din Sibiu şi Alba ( APM Sibiu , ADI EcoSibiu , CJ Sibiu APM Alba şi Instituţia Prefectului Alba. Cu sprijinul nemijlocit a celor de la APM Sibiu şi Alba şi având punctul de vedere favorabil al celor din CJ Sibiu şi ADI Eco, am reusit sa facem licitaţiile pentru obţinerea de servicii şi depozitare a deşeurilor...ocazie cu care am şi încheiat contract cu aceste societăți! Joi STUPOARE ! PREFECTURA SI GARDA DE MEDIU SIBIU se sesizează din oficiu, fac front comun și iscă un scandal monstruos in SIBIU...sub egida „vom fi invadati de gunoaiele vecinilor din Alba” ! Cata mojicie, cata nesimţire, cata lipsa de solidaritate...

SC Tracon Srl din Cristian, primeşte „ameninţări voalate” din partea celor două instituţii şi blochează orice maşină ar putea aduce gunoi din Jud Alba ! La fel se întâmplă şi Cu cei de la APM Sibiu care se răspândesc peste noapte şi de teama repercusiunilor, îşi schimbă poziţia faţă de acordul iniţial!

Astăzi 12.02.2018 ora 9 , m-am deplasat la cele două instituţii ptr a auzi personal, punctele lor de vedere fata de aceasta situaţie ( desi nu aveau nici un atribut in acest sens) . Aici am găsit, autorităţi care se eschivau şi care păreau că ei nici vorbă sa fie contra şi foarte multă aroganţă) . Am fost tratat de către Comisarul Şef al Gărzii de Mediu Sibiu ca un infractor. Mi-a fost prima dată în viaţă cand Mi-a fost rusine ca sunt Sibian!

Am aflat ulterior, ca am nimerit pe un teren minat, intr-un razboi local, care nu ne aparţine, în care PSD Sibiu vrea „capul” presedintei CJ Sibiu, cu orice preţ, iar soţia arogantului sef al Gărzi de Mediu Sibiu , este angajată la APM Sibiu , unde încearcă să facă „cam ce vrea ea”, deţinând cont de dispoziţiile date de noul director...

În concluzie, din cauza nesimţirii, aroganţei, orgoliilor şi a nesimţirii unor oameni, indiferent de partidul din care fac parte ,din cauza nepăsării sau neimplicarii autorităţilor din ALBA si mai ales din cauza sistemului „bolnav şi duplicitar” in care trăim din '89 incoace, în România, cetăţenii de rând au de suferit! Păcat ca noi cei din judeţul Alba facem tot posibilul sa primim in asociere şi să implicam in diferite festivaluri comunităţi ă judeţului Sibiu, tocmai pentru a ne arăta deschiderea şi aprecierea pentru cei din jud Sibiu iar Instituţiile Sibieni ne tratează, ca şi marea majoritate a presei din Sibiu...cu mult DISPREŢ ! RUSINE...MARE RUŞINE...sper ca acesta să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea iar autorităţile abilitate din Sibiu sa cerceteze faptele acestor instituţii şi să pedepsească pe cei vinovaţi de abuz de incredere si abuz de putere !”

Vom reveni în următoarele luni, chiar dacă nu se va schimba mare lucru pe terenul gunoaielor sau al războiului gunoaielor !
 
 
Foto: Mesagerul de Sibiu
 

CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: razboiul gunoaielor din judetul Sibiu, comuna Spring, primarie, Daia Romana, Rosia de Secas, deseuri menajere

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>