#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Federatia Sindicatelor din Educatie Spiru Haret, protest la Ministerul Invatamantului

Federatia Sindicatelor din Educatie Spiru Haret, protest la Ministerul Invatamantului

Revista nr. 431 | 31-01-2018 | Alexandru Mitchievici


Comunicat F.S.E. Spiru Haret


Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” organizează mâine, 31 ianuarie, începând cu ora 11.00, un pichet de protest în faţa Ministerului Educaţiei Naţionale.

Acţiunea noastră urmăreşte: blocarea comasărilor abuzive de clase, grupe şi unităţi de învăţământ; respectarea prevederilor legale privind drepturile salariaţilor din învăţământ; dialog social real în educaţie; creşterea alocărilor bugetare pentru educaţie reflectate în special în costul standard per preşcolar/elev.

Menţionăm că FSE „Spiru Haret” s-a retras din toate structurile de dialog social de la nivelul Ministerului Educaţiei Naţionale până la momentul în care instituţia va înţelege că un dialog social real presupune transparenţă, comunicare, discuţii de pe poziţii de egalitate şi parteneriat”.

Departamentul Comunicare şi Imagine
Dragoş Neacşu

 
 
*O delegaţie a S.L.I. Sebeş va participa la această acţiune. De asemenea, sindicaliştii din Sebeş au propus Federaţiei să atragă atenţia Ministerului Educaţiei asupra problemelor privind acordarea voucherelor de vacanţă, probleme care nu pot fi rezolvate decât de către Minister printr-o metodologie care să prevadă toate situaţiile posibile care pot apărea la nivelul unităţilor şcolare. În momentul de faţă, administratorii financiari ai şcolilor nu au la cine apela în acest sens, răspunsul invariabil al reprezentanţilor Ministerului Educaţiei la orice întrebare din teritoriu este „să se respecte legea”.
 
**Deputatul PNL de Alba Florin Roman a declarat în mai multe rânduri că Ministerul Educaţiei (condus de Liviu Pop, zis Genunche, urmat de Valentin Popa, zis Pamblică) vrea să desfiinţeze 1.000 de şcoli în toată ţara !
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: Federatia Sindicatelor din Educatie, protest la Ministerul Invatamantului, comasarea scolilor, pamblica

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>