#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
2 la suta pentru Speromax Alba

2 la suta pentru Speromax Alba

Revista nr. 430 | 23-01-2018 | Alexandru Mitchievici


Implicarea comunităţii în activităţile desfăşurate de către Asociaţia SM Speromax Alba este esenţială pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite şi dezvoltarea serviciilor de care beneficiază bolnavii de scleroză multiplă din judeţ. Astfel, cei care doresc să vină în sprijinul demersurilor asociaţiei pot redirecţiona 2% din impozitul pe venit către SM Speromax Alba.


Contribuabilii, persoane fizice, care au obţinut venituri în mod legal din salarii, drepturi de autor sau orice alte surse, pot şi în anul 2018 să direcţioneze spre ONG-uri 2% din impozitul de venitul obţinut în 2017. Aceştia vor avea de completat formularul 230 (pentru veniturile obţinute din salarii) sau, după caz, formularul 200 (pentru venituri din alte surse, cum ar fi drepturi de autor, chirii, activităţi agricole etc.) şi să îl depună la administraţia financiară de care aparţine şi/sau la sediul Asociaţiei SM Speromax Alba, în Alba Iulia, strada Gladiolelor, nr. 3A.

Instrucţiuni cu privire la completarea formularelor puteţi găsi pe site-ul www.smalba.ro/doneaza-2/.

Ce înseamnă, pe scurt, această direcţionare a 2% din impozitul datorat şi ce implică aceasta:

- este vorba de o opţiune, nu de o obligaţie;

- este vorba de 2% din impozitul din venit datorat statului, nu din întregul venit;

- beneficiarii celor 2% sunt organizaţii non-guvernamentale, fundaţii, asociaţii, organizaţii non-profit

- libertatea de a alege beneficiarul revine contribuabilului exclusiv, astfel că acesta poate opta pentru direcţionarea către domeniul în care îşi desfăşoară activitatea, către organizaţii locale de serviciile cărora beneficiază sau către orice altă organizaţie doreşte;

- reprezintă un mecanism fiscal transparent şi eficace de direcţionare a banilor publici către entităţi non-profit;

- nu este vorba de o plata suplimentară, este vorba de o direcţionare a sumelor pe care oricum contribuabilul le plăteşte la stat, având avantajul deciziei asupra beneficiarului;

- opţiunea direcţionării este valabilă numai pentru un singur beneficiar, entitate non-profit.

De-a lungul celor 10 de activitate, SM Speromax Alba a reuşit să implementeze o serie de proiecte menite să ducă la creşterea calităţii vieţii persoanelor diagnosticate cu scleroză multiplă, din judeţul Alba. Lunar, angajaţii şi voluntarii asociaţiei efectuează vizite la domiciliile pacienţilor pentru a le oferi consiliere psihologică, şedinţe de kinetoterapie şi terapie Bowen, absolut necesare pentru aceşti bolnavi, cu diferite grade de invalididate.

Pe lângă toate acestea, SM Speromax Alba a reuşit să dezvolte spiritul voluntariatului în rândul tinerilor din Alba Iulia. Doar în anul 2017, asociaţia aproape şi-a triplat numărul voluntarilor care îşi dedică o parte din timpul liber pentru sprijinirea semenilor aflaţi în suferinţă.

Meritele SM Speromax Alba au fost recunoscute, de-a lungul anilor, la nivel naţional, prin premiile acordate pentru activităţile şi proiectele derulate.

Comunicat SM SPEROMAX Alba
 

* SPEROMAX Alba are în evidenţă 88 de persoane cu scleroză multiplă, dar la nivelul judeţului Alba sunt aproximativ 200 de persoane cu această afecţiune gravă. În octombrie 2017 asociaţia a împlinit 10 ani de funcţionare !
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: 2 la suta, asociatia SM Speromax Alba, scleroza multipla, pacienti, redirectionarea, organizatii, fundatii

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>