#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Teatrul de Papusi Prichindel la a doua tinerete

Teatrul de Papusi Prichindel la a doua tinerete

Revista nr. 430 | 06-09-2017 | Alexandru Mitchievici


În luna septembrie 2017 Teatrul de Păpuşi Prichindel din Alba Iulia împlineşte 65 de ani de activitate. În jurul acestui teatru, cu oamenii din teatru şi cu alte companii din ţară, la Alba Iulia este organizat de 12 ani un important (pentru albaiulieni) festival de teatru: „Poveşti”.


Un scurt istoric al instituţiei aflăm din comunicatul trimis de managerul Ioana Bogăţan:

„Teatrul de Păpuşi Prichindel Alba Iulia împlineşte 65 de ani de activitate în septembrie 2017. A fost înfiinţat pe data de 1 septembrie 1952, iar prima premieră a avut loc în 29 septembrie cu spectacolul „Găinuşa harnică”, în regia lui Petre Diaconu, scenografia, Mioara Huiu Diaconu. Și-a continuat activitatea cu peste 130 de premiere şi sute de actori, regizori, scenografi, compozitori, păpuşi care şi-au împletit destinul de-a lungul acestor ani în mii de spectacole, adresate unui număr impresionant de spectatori. E mult? E puţin? Dacă ne gândim la toate evenimentele pe care teatrul le-a oferit de-a lungul timpului celor mici şi celor mari, deopotrivă, poate părea mult. Dar, dacă ne gândim la toate proiectele şi spectacolele pe care le mai avem de oferit… suntem încă tineri, dragii noştri prieteni. Pentru voi, numai pentru voi, vrem să vă mai spunem poveşti: prin spectacole noi, festivaluri, ateliere de creaţie şi multe alte evenimente culturale care să se adreseze tuturor vârstelor.

„La mulţi ani, Teatrul de Păpuşi Prichindel ! E greu să descrii în câteva cuvinte 65 de ani de activitate ai singurului teatru profesionist din judeţ. 65 de ani de teatru înseamnă tradiţie, multă muncă, pasiune, mii de spectatori, spectacole, aplauze şi împliniri. Și totuşi, Teatrul de Păpuşi Prichindel este mai tânăr ca niciodată, într-o continuă dezvoltare şi evoluţie, acumulând experienţe şi amintiri de neuitat.

Şi pentru că este normal ca la o vârstă venerabilă să locuieşti într-o căsuţă mai frumoasă, şi mai arătoasă, precum în poveştile pe care vi le spunem, în curând clădirea teatrului va intra în reparaţii capitale, iar următoarea aniversare vrem să o sărbătorim împreună într-un spaţiu nou, de poveste.

Sunt mândră că am reuşit să duc mai departe, alături de colegii mei, ceea ce au construit generaţii întregi, începând cu anul 1952 şi le mulțumesc deopotrivă.

La mulţi ani, Prichindel !”
 

Ioana Bogăţan - managerul Teatrului de Păpuşi Prichindel
 
 
Sursa foto: din arhiva teatrului
 
 
CITEŞTE şi:
 

Teatrul de Papusi Prichindel la a doua tinerete Teatrul de Papusi Prichindel la a doua tinerete Teatrul de Papusi Prichindel la a doua tinerete Teatrul de Papusi Prichindel la a doua tinerete Teatrul de Papusi Prichindel la a doua tinerete Teatrul de Papusi Prichindel la a doua tinerete Teatrul de Papusi Prichindel la a doua tinerete Teatrul de Papusi Prichindel la a doua tinerete
Taguri: teatrul de papusi, la a doua tinerete, 65 de ani de activitate, Ioana Bogatan, povesti

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>