#459
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Expozitie Stefan si Zoltan Balog la Cluj

Expozitie Stefan si Zoltan Balog la Cluj

Revista nr. 429 | 18-01-2018 | Alexandru Mitchievici


Eveniment cultural aiudean la Cluj. Artistul plastic Ştefan Balog şi fotograful Zoltan Balog expun la Muzeul de Artă din capitala culturală a Ardealului.


Vernisajul expoziţiei „Viziuni Interioare” (expoziţie de sculptură şi fotografie) va avea loc joi, 18 ianuarie 2018, la ora 17.00.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Cluj, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Fundaţia Inter-Art Aiud, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud

Curatorul expoziţiei este Florin Gherasim, iar printre invitaţi se numără Lucian Nastasă Kovács - managerul Muzeului de Artă din Cluj, Dorel Găină - Universitatea de Artă şi Design din Cluj, Ioan Hădărig - directorul artistic al Fundaţiei Inter-Art Aiud.

Într-un interviu din urmă cu câţiva ani, Ştefan Balog declara: „Decizia de a fi artist liber-profesionist, de a trăi doar din artă, este destul de riscantă. Din asta trăiesc, sau nu trăiesc, depinde de multe aspecte. Faptul că stau într-un mic „oraş de provincie” nu are o relevanţă în acest sens, este doar o decizie de suflet legată de oraşul meu natal, Aiudul. Aria de impact bineinţeles că nu se limitează aici, lucrările mele circula prin lume. Până în prezent în vreo 30 de ţări. În Aiud din păcate vând cam… o lucrare la 2 ani… În rest, totul depinde de felul în care sunt promovat sau autopromovat, unde expun şi la ce cotă. Dar cota nu înseamnă neapărat şi preţul de vânzare. Aici apare un aspect interesant: sunt situaţii când nu îmi permit să „ţin cu dinţii” de o cotă stabilită dacă şi vreau să vând ceva, pentru că eu din asta trăiesc. NUMAI din asta, nu am salariu fix”.

Expoziţia poate fi văzută în perioada 18 ianuarie - 4 februarie 2018.
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: expozitie Stefan Balog, arta plastica, Zoltan Balog, Cluj-Napoca, arta fotografica, Lucian Nastasa Kovacs

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>