#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Proiectul de buget al orasului Alba Iulia ramane de negasit

Proiectul de buget al orasului Alba Iulia ramane de negasit

Revista nr. 429 | 20-01-2018 | Alexandru Mitchievici


Avem smart city la Alba Iulia ? Avem ! 100 de aplicaţii vor fi puse în funcţiune de către Primărie, care însă nu poate să prezinte proiectul de buget pentru anul 2018 al oraşului Alba Iulia ! Proiectul de buget nu poate fi consultat pe nici un site, pe nici o platformă, nicăieri, nici pe on-line, nici pe hârtie, la avizierul Primăriei...


Solicitarea consilierilor PSD Alba Iulia de a vede proiectul de buget pentru 2018 a rămas fără răspuns: Primăria Alba Iulia a refuzat să publice integral proiectul Bugetului Oraşului Alba Iulia pe anul 2018.

Deşi Mircea Hava, Nicolaie Moldovan, Gabi Pleşa şi alţii vorbesc de Alba Iulia - smart city, Bugetul Oraşului nu apare pe nici un site sau portal, să ştim şi noi care sunt priorităţile, investiţiile, cheltuielile etc.

Situaţie nu diferă de ceea ce s-a întâmplat în martie 2017, când proiectul de buget al oraşului Alba Iulia a fost pus la afişierul din Primărie, doar că era aproape imposibil de găsit în cele 100 de sertare cu tot felul de proiecte, hotărâri, concursuri etc. În martie 2017 (când a fost anunţat bugetul oraşului) eu am căutat vreo 10 minute bugetul prin sertare de la avizier, dar nimic.
 
În aceste condiţii Alba Iulia - smart city nu înseamnă decât Oraşul Băieţilor Deştepţi !

Comunicatul PSD Alba din 20 ianuarie 2018:

„Lăutarii cântă mai bine decât face Mircea Hava administraţie”

„Constatăm cu amărăciune că primarul Mircea Hava şi aparatul de specialitate din Primăria Alba Iulia sunt mai preocupaţi să profereze injurii decât să răspundă la solicitările publice pe care le-am adresat:

1. I-am solicitat să publice proiectul de buget local pe site-ul Primăriei şi să-l trimită presei locale astăzi.

2. Dacă l-a publicat pe data de 18.01.2018, conform legii, la avizierul Primăriei, l-am rugat să ofere presei locale şi tuturor consilierilor locali o copie a dispoziţiei primarului prin care s-a dispus publicarea în termenul legal, precum şi o fotografie cu proiectul de buget afişat la avizier.

3. L-am îndemnat să-şi ceară iertare faţă de albaiulieni şi să ne explice de ce nu doreşte „smart city” şi când vine vorba de consultarea publică pe proiectul de buget local.

Chiar Primăria municipiului Alba Iulia, prin „purtătorul de cuvânt”, recunoaşte că nu a publicat la avizier proiectul de buget local pe anul 2018, ci „un proiect de buget provizoriu”, adică o sinteză, un cuprins al bugetului. De altfel, este imposibil să afişezi sute de pagini la un singur avizier atât de mic. Anul trecut, întreaga documentație privind bugetul local a avut aprox. 200 de pagini. În anul acesta nu ştim câte are, deoarece Primăria nu ni l-a prezentat şi nouă. Poate l-au afişat pe geamul primarului, ca să încapă toate foile.

Domnul Mihai Coşer minte! Domnul Mihai Coşer, conform declaraţiei de avere din 2017 postată de pe site-ul Primăriei, nu este purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, ci consilierul personal la cabinetul primarului Mircea Hava. Acesta vorbeşte în numele unei autorităţi publice (primăria) pe care nu o reprezintă, folosindu-se de o calitate oficială falsă pentru a jigni membrii consiliului local. Îi aducem aminte domnului Coșer că uzurparea de calităţi oficiale constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare (Art. 258 Cod penal).

Domnul Mihai Coşer face politică! Domnul Mihai Coşer, consilierul lui Mircea Hava, se crede tot în campania electorală a PDL şi nu înțelege să răspundă, dacă răspunde, de ce Primăria municipiului Alba Iulia nu a publicat pe site proiectul de buget local pe anul 2018 şi de ce nici nu l-a transmis presei locale.

Credem că şi domnul Mihai Coșer este parte a grupului de interese care doreşte să țină ascuns proiectul de buget local de ochii albaiulienilor. De altfel, el serveşte doar interesele primarului, nu ale municipiului Alba Iulia.

Îi solicităm primarului Mircea Hava să răspundă oficial la întrebările noastre publice, nu prin interpuşi. Îi solicităm primarului Mircea Hava să-l sancţioneze disciplinar pe Mihai Coşer pentru că foloseşte fără drept calitatea oficială de purtător de cuvânt al Primăriei. Nu credem că toţi funcționarii publici se simt reprezentanţi de o astfel de persoană care minte.

Ca să justifice încălcarea Legii finanţelor publice de către primar, Mihai Coşer spune că proiectul de buget local nu este finalizat din cauza Consiliului Judeţean Alba. În miniciuna în care s-a prins singur, uită că a atacat chiar instituţia condusă de Ion Dumitrel (PDL), colegul de partid al domnului Hava (PDL). Deci, cine e de vină că nu avem proiect de buget finalizat, PDL sau PDL?

Mihai Coşer îi face mai mult rău lui Mircea Hava, recunoscând că proiectul de buget nu e finalizat, deşi trebuia să fie complet la data de 18 ianuarie şi publicat pe site-ul oraşului „smart-city”.

Rămânem la concluzia evidentă că primarul municipiului Alba Iulia încalcă cu rea-credinţă Legea finanțelor publice locale şi solicităm prefectului să atace în contencios administrativ hotărârea prin care se adoptă bugetul local pe anul 2018 pentru motive serioase de nelegalitate.

Cu respect,

Consilierii locali ai Partidului Social Democrat şi Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor din Consiliul local al municipiului Alba Iulia”
 
 
Foto: 29 august 2017
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: proiectul de buget al orasului Alba Iulia, purtatorul de cuvant, Mihai Coser, investitii, orasul baietilor destepti

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>