#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Deputatul Florin Roman cere UDMR-ului retragerea din Parlament a legii privind autonomia Tinutului Secuiesc

Deputatul Florin Roman cere UDMR-ului retragerea din Parlament a legii privind autonomia Tinutului Secuiesc

Revista nr. 428 | 13-01-2018 | Alexandru Mitchievici


Florin Roman, deputat PNL de Alba, ia atitudine faţă de intenţiile autonomiste din Secuime după declaraţia de la Cluj a celor trei partidelor ungureşti.


Deputatul de Alba Florin Roman a scris pe facebook: „Solicit liderilor UDMR sa retragă din Parlament proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, în baza unor criterii etnice! Solicit totodata, liderilor UDMR sa renunţe la proiectul comun de autonomie teritorială semnat împreună cu celelalte două partide maghiare extremiste! Solicit liderilor UDMR să-şi ceară scuze românilor pentru că au declarat că „Anul centenar este un an de doliu pentru maghiari”! Asta, dacă într-adevăr îşi respectă Ţara şi Constituţia! Dacă vor pace socială, unitate şi nu dezbinare în anul Centenarului Marii Unirii. Altfel, să nu se mai irite liderii UDMR că sunt luaţi în vizor! Să răspundă în cazul unor tensiuni, pe care le provoacă! Ceea ce fac acum liderii extremişti ai UDMR se numeşte trădarea intereselor naţionale, care este infracţiune, şi care în orice ţară civilizată, trebuie cercetată de Parchetul General! Ceea ce surprinde este lipsa unor reacţii ferme din partea cuplului PSD-ALDE, a parlamentarilor puterii de la aceste grave derapaje, cu excepţia premierului, care se pare ca zis-o la nervi! Iar declaraţia lui este la fel de neinspirată! Tăcerea totală pe acest subiect a guvernanţilor mă face să cred că de fapt, UDMR conduce România!”

Într-o altă postare, acelaşi Florin Roman scrie, puţin cam auto-laudativ: „Dinspre Bucureşti spre Alba nu vin doar veşti rele, ci şi bune, dacă ai proiecte grozave. Alte circa 175 de miliarde de lei vechi, vin sa finanţeze evenimentele pe care autorităţile locale şi judeţene le pregătesc pentru Centenarul Marii Uniri. Sunt finanţate proiecte culturale, folclorice, literare, dar şi de infrastructură în Alba Iulia. Până acum au mai fost alocaţi 10,5 milioane de lei pentru Monumentul Unirii, şi tot atât pentru amenajarea parcului de pe Platoul romanilor. Alte 10 milioane de lei au fost alocaţi pentru reabilitarea Sălii Unirii! Aşadar, eforturile depuse anul trecut s-au făcut auzite la nivelul guvernului şi pentru asta sunt mulţumit! Doamne ajută! # Romania 100!”
 
 

* După declaraţia de la Cluj a celor 3 partide ale maghiarilor, din 8 ianuarie 2017, în care se cere autonomie pentru Ţinutul Secuiesc, premierul PSD Mihai Tudose a declarat la Realitatea TV, miercuri, 10 ianuarie 2017: „Fără a minimaliza sau ignora subiectul, părerea mea este că anul acesta va fi unul al încercărilor de a băga băţul prin gard, noi să sărim la ei, ei la noi, şi anul ăsta să devină unul al certurilor, în loc să fie al unirii. Nu sunt trei mari partide (n.a. - ungureşti), e drept că nu trebuie ignoraţi, dar eu vă spun foarte simplu: am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui. Cât timp cânta ei acolo, la ei în curte, e una, dar din punct de vedere legal lucrurile sunt foarte clare”.
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: deputatul Florin Roman, legea privind autonomia, Tinutul Secuiesc, premierul Mihai Tudose, partidele unguresti

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>