#455
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Cinci ani de activitate la Centrul de Informare Europe Direct din Regiunea Centru

Cinci ani de activitate la Centrul de Informare Europe Direct din Regiunea Centru

Revista nr. 426 | 28-12-2017 | Alexandru Mitchievici


EUROPE DIRECT ADR CENTRU, 2013-2017 S-A INCHEIAT! CONTINUAM IN 2018-2020!


Peste 10.000 de cetateni au fost direct informati in acesti ani, prin proiectul finantat de catre Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si de catre ADR Centru, referitor la fondurile europene disponibile, consultarile publice europene lansate, respectarea drepturilor cetatenilor, tarifele reduse la anumite servicii, aplicate unitar la nivelul statelor membre UE, dar si despre alte initiative si programe sustinute de Comisia Europeana. „Este vorba despre noi, cetateni europeni, si modul in care actiunile Uniunii Europene ne influenteaza si ne sprijina”, este mesajul cu care s-au incheiat cei cinci ani de Europe Direct in Regiunea Centru, fiind mesajul cu care vom continua pana in 2020.

Actiunile de informare derulate la nivelul judetelor Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu de catre Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru, vor continua in acesti ani incercand sa ajunga in si mai multe case, la si mai multi cetateni. Activitatile Centrului sunt adaptate in functie de nevoile identificate in randul cetatenilor regiunii, urmarind in acelasi timp si tipul de activitati si evenimente care atrag si implica grupul tinta al proiectului. Anul acesta s-au incheiat cei cinci ani de activitati ai Europe Direct Regiunea Centru, ani plini de activitati, in care membrii echipei Europe Direct, alaturi de colegii lor, au ajuns in toate cele sase judete ale Regiunii Centru si au transmis informatii, au oferit obiecte promotionale, au premiat castigatorii de concursuri de anvergura nationala, au realizat materiale interesante si utile cu elevii din regiune.

„In 30 martie 2019 se va organiza la Sibiu, in regiunea noastra, Summit-ul pentru viitorul UE. Atat aceasta activitate, cat si alte actiuni sustinute de catre Presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Junker, corelate cu programele pentru tineri, pentru incurajarea crearii de noi locuri de munca si de sustinere a activitatii economice, proiectele ce sustin dezvoltarea regiunii cu fondurile UE, vor fi intens promovate si transmise cetatenilor din regiunea noastra si nu numai, ca si pana acum. Daca activitatea principala a ADR Centru vizeaza informarea si sustinerea in mod preponderent a autoritatilor publice locale, a ONG-urilor, a mediului universitar si a celui de afaceri, prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru, activitatile se concentreaza pe informarea cetatenilor din regiune, fie ei tineri, elevi, studenti, angajati sau someri. Aceasta activitate este complementara activitatii ADR Centru ce a vizat, incepand cu anul 1998, elaborarea documentelor de planificare regionala, gestionarea fondurilor europene, promovarea regiunii si sustinerea actorilor locali in demersurile intreprinse pentru dezvoltarea Regiunii Centru”, a declarat domnul Simion Cretu director general ADR Centru.

Pe parcursul anilor 2013-2017, expertii din echipa Europe Direct Regiunea Centru a ADR Centru, au contribuit la imbunatatirea nivelului de informare al cetatenilor Regiunii Centru, in ceea ce priveste drepturile cetatenilor, legislatia europeana, programele de finantare si activitatile institutiilor europene, prin evenimente, concursuri, publicatii, mijloace de comunicare social media, produse audio-video si evenimente pentru public larg, toate abordate dintr-un punct de vedere mai putin formal, cu accent pe noi canale de informare dinamice si interactive. In acelasi timp activitatile Centrului s-au axat si pe prioritatea „Educatie” si pe pe cooptarea cetatenilor in dezbateri pe teme europene. In timp, ADR Centru a colaborat cu noi parteneri in diverse activitati neprevazute in proiect, dar care se adresau grupului tinta au fost sustinute prin toate resursele necesare, fiind astfel derulate activitati dedicate celor in cautare a unui loc de munca, cum au fost Targurile de Cariera, sau activitatilor dedicate tinerilor aflati in fata unei importante optiuni de viata, cum sunt conferintele „Vreau sa fiu antreprenor”, activitati care s-au bucurat de un real succes si vor continua.
 
 
 
Alba Iulia, 27.12.2017, Comunicat de Presa ADR Centru
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: activitatI, centrul de informare, Europe Direct, targuri de cariera, educatie, sport, someri, studenti

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>