#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Andrei Istratescu s-a impus in Openul International al Romaniei la sah

Andrei Istratescu s-a impus in Openul International al Romaniei la sah

Revista nr. 422 | 27-11-2017 | Alexandru Mitchievici


Spectaculoasă răsturnare de situaţie în ultima rundă a Openului Internaţional al României de şah. Găzduit timp de 8 zile de Hotelul Transilvania din Alba Iulia, turneul a fost condus din etapa a 4-a de către Vladislav Nevednichy până aproape de final... Dar asta e frumoseţea sportului: învingătorul de anul trecut al turneului, marele maestru internaţional Vladislav Nevdenichy, s-a văzut egalat în penultima etapă pentru a fi depăşit în ultima etapă, având coeficient de departajare Bucholtz inferior faţă de marele maestru internaţional Andrei Istrăţescu.


Andrei Istrăţescu, unul dintre cei mai mari jucători români de şah din toate timpurile, reprezintă din nou România din acest an, fiind legitimat la CS Universitatea de Vest Timişoara, îşi adaugă astfel în palmaresul său din acest an şi câştigarea Openului Internaţional al României, după ce în primăvară s-a impus în Campionatul Naţional individual de seniori, precizează Marius Ceteraş, directorul turneului.

Podiumul a fost completat de marele maestru internaţional Alexei Fedorov (Belarus), care a terminat cu 6 puncte, un punct mai puţin decât cei doi mari maeştri români clasaţi la egalitate de puncte pe primele două locuri.

Salutăm reuşita maestrului internaţional Mihnea Costachi, care s-a clasat pe locul 4 - juniorul albaiulian a acumulat 5,5 puncte din 9 partide într-un turneu foarte puternic, în care la start s-au aflat 6 mari maeştri internaţionali, 4 maeştri internaţionali şi 6 maeştri FIDE din 7 ţări.

Foarte bine au evoluat şi ceilalţi doi juniori albaiulieni, ne anunţă Marius Ceteraş, directorul turneului: George Ileană a obţinut 4,5 puncte, câştigând premiul pentru locul 12, ultimul loc premiat în clasamentul general, iar Iustin Ciorgovean a realizat 4 puncte, câştigând şi el unul dintre cele două premii speciale oferite de organizatori, fiind cel mai bine clasat jucător cu rating sub 2250 din turneu. Celelalte premii puse în joc au fost câştigate în ordine de MMI Vasile Sănduleac (Moldova), Mihnea Ognean, cel mai tânăr participant din turneu obţinând şi o normă de maestru internaţional, MF David Gavrilescu, MMI Marius Manolache (toţi din România), MMI Vadim Shishkin (Ucraina), MF Ilie Martinovici (Moldova), MI Gergely Aczel (Ungaria) şi George Stoleriu (România).

În ultima zi de concurs printre concurenţi au venit câţiva muzicieni: Leontina Fărcaş şi elevii săi de la Centrul de Cultură Augustin Bena Alba i-au încântat pe şahiştii prezenţi la Alba Iulia atât la începutul rundei, cât şi la festivitatea de premiere.
 
Drumul spre victoria (decisivă) din ultima rundă a lui Andrei Istrăţescu a fost deschis de juniorul albaiulian George Pleşa, care a efectuat prima mutare la masa 1.

La festivitatea de premiere au fost prezenţi Marcel Florea, patronul Hotelului Transilvania, Gabriel Pleşa, viceprimarul municipiului Alba Iulia şi Marius Ceteraş, directorul turneului. Aceştia i-au invitat pe participanţi să vină şi la ediţia aniversară din anul 2018, care se va desfăşura sub numele „Openul Internaţional România 100”.

Organizatorii evenimentului au fost Federaţia Română de Şah şi Consiliul Judeţean Alba.
 
 
CITEŞTE şi:
 

Andrei Istratescu s-a impus in Openul International al Romaniei la sah Andrei Istratescu s-a impus in Openul International al Romaniei la sah Andrei Istratescu s-a impus in Openul International al Romaniei la sah
Taguri: Andrei Istratescu, openul international al Romaniei, sah clasic, George Ileana, George Plesa, Vasile Sanduleac

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>