#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Lev Yankelevich a castigat Openul International al Romaniei la sah rapid

Lev Yankelevich a castigat Openul International al Romaniei la sah rapid

Revista nr. 421 | 26-11-2017 | Alexandru Mitchievici


Lev Yankelevich (Germania) a câştigat Openul Internaţional al României la şah rapid de la Alba Iulia. Organizat de Federaţia Română de Şah şi Consiliul Judeţean Alba, turneul a reunit 76 de jucători din Belarus, Germania, Moldova, Serbia, Ucraina, Ungaria şi România.


Openul Internaţional al României la şah rapid a avut loc sâmbătă, 25 noiembrie 2017.

Printre participanţi s-au numărat toţi marii maeştri şi maeştri internaţionali prezenţi la Openul Intenaţional al României la şah clasic, care se desfăşoară timp de o săptămână (în perioada 20-27 noiembrie) la Alba Iulia. Aceştia jucat alături de iubitori ai şahului din judeţele Alba, Argeş, Cluj, Harghita, Hunedoara, Mureş sau Sibiu, veniţi în weekend la Alba Iulia special pentru acest turneu.

Turneul a fost câştigat de Lev Yankelevich (Germania) cu 6 puncte din 7 partide, acesta devansând un grup de 6 jucători aflaţi la egalitate de puncte şi departajaţi prin coeficientul Bucholtz.

Clasament final:

Lev Yankelevich: 6 puncte
Marius Manolache (România): 5,5 puncte
Andrei Istrăţescu (România): 5,5 puncte
Vladislav Nevednichy (Romania): 5,5 puncte
Gergely Aczel (România): 5,5 puncte
Mihnea Costachi (România): 5,5 puncte
Alexei Fedorov (Belarus): 5,5 puncte

Premiile speciale au fost obţinute de Alexandru Măcăleţ (CSM Unirea Alba Iulia, copii sub 6 ani), Andrei Simina (CSM Unirea Alba Iulia, copii sub 8 ani), Tudor Stănescu (Clubul de Şah Deva, copii sub 10 ani), Radu Ţâmpea (CSU Alba Iulia, copii sub 12 ani), Andreea Cosman (CSM Bucureşti, feminin) şi Petar Rankov (Serbia, veterani peste 60 de ani), ultimul fiind membru al Clubului de Şah Unirea Râtişor din provincia Voievodina, club care are o relaţie specială de prietenie cu clubul municipal de şah albaiulian, ne anunţă Marius Ceteraş, directorul turneului.

La festivitatea de premiere au fost prezenţi şi preşedintele Federaţiei Române de Şah, Sorin Iacoban, vicepreşedintele Federaţiei Române de Şah, Vladimir Danilov, dar şi prezentatoarea TV Delia Duca-Iliescu. Cei trei împreună cu Marius Ceteraş, directorul turneului, şi Dorin Şerdean, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Alba, au oferit premiile pentru pentru cei mai bine clasaţi jucători din Openul Internaţional al României la şah rapid, dar şi pentru premianţi celorlalte două turnee desfăşurate în această săptămână la Alba Iulia, Cupa Unirii şi Openul Judeţului Alba.

În pauza de prânz de la Openul Internaţional al României la şah rapid s-a desfăşurat „Cafeneaua şahistă albaiuliană”, o acţiune în care mai mulţi şahişti prezenţi la turneu au făcut prezentări despre activitatea lor în diverse domenii: Delia Duca-Iliescu (Braşov), realizatoarea emisiunii „Strategie în alb şi negru” care se difuzează săptămânal la Realitatea TV, Alin Toma (Cluj-Napoca), realizatorul emisiunii „Regi şi Pioni” de la TVR Cluj, Radu Roncea (Sebeş), realizator de emisiuni TV, Dinu Nicula (Bucureşti), arbitrul turneului internaţional, care a prezentat volumul „Filmat în România” al cărui coautor este, Ionel Miron (Aiud) şi Pau Voina (Râtişor), autori ai unor volume de poezii, George Ileană, care a prezentat-o pe sora sa Maria Ileană (Alba Iulia), autoare a mai multor romane SF şi care în acest weekend este invitată la Târgul de carte Gaudeamus de la Bucureşti, Marius Ceteraş (Alba Iulia), care a prezentat activitatea fostului său elev Olimpiu Urcan, care este stabilit în Singapore şi este unul dintre cei mai apreciaţi autori de cărţi de istorie a şahului din lume, Dorin Şerdean (Alba Iulia), care a prezentat revista Şah care se editează la Alba Iulia şi Radu Cormoş (Alba Iulia).

Duminică dimineaţă (26 noiembrie) la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia este programat Memorialul „Mihail Breaz”, un turneu la care şi-au anunţat participarea circa 100 de copii din judeţele Alba, Caraş-Severin, Cluj, Hunedoara, Mureş, Sibiu şi Bucureşti.

Partidele din Openul Internaţional al României la şah clasic se vor relua duminică după-amiază de la ora 16.00, când este programată penultima rundă.
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: Lev Yankelevich, openul international al Romaniei, Andrei Istratescu, sah rapid, Marius Ceteras, Alexandru Macalet

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>