#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Vladislav Nevednichy conduce in Openul International al Romaniei la sah clasic

Vladislav Nevednichy conduce in Openul International al Romaniei la sah clasic

Revista nr. 421 | 24-11-2017 | Alexandru Mitchievici


Joi, 23 noiembrie, a avut loc runda a 5-a a Openului Internaţional al României la şah. Runda a debutat cu o mini-festivitate de deschidere: aflaţi la primul „spectacol” cu public, cei mai mici copii care studiază canto sub îndrumarea profesoarei Marinela Popa în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” au cântat pentru participanţii la turneul de şah.


Directorul openului albaiulian, Marius Ceteraş, ne spune că mutarea de deschidere a rundei în partida derby Nevednichy - Fedorov a fost facută de Dorothea Moldovan, o fetiţă albaiuliană în vârstă de 6 ani, care studiază şahul cu foarte multă seriozitate.

A fost o rundă aproape perfectă pentru cei trei juniori albaiulieni, elevi ai Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, care reprezintă judeţul nostru la acest puternic turneu internaţional. Multiplul campion de juniori Mihnea Costachi (17 ani) a jucat excelent şi a obţinut o victorie clară cu piesele albe împotriva maestrului internaţional Lev Yankelevich (Germania), unul dintre favoriţii turneului. O victorie fără emoţii a obţinut şi George Ileană (16 ani), care a învins-o pe Paula Gîtu, campioana Moldovei de junioare şi vicecampioană mondială de junioare în proba de blitz. Foarte aproape de victorie a fost şi Iustin Ciorgovean (16 ani), care deşi a controlat clar jocul, nu a reuşit să depăşească rezistenţa campionului naţional de juniori sub 16 ani, George Stoleriu, trebuind să se mulţumească la final cu un rezultat de egalitate, explică Marius Ceteraş.

În derbiul rundei, marii maeştri internaţionali Vladislav Nevednichy (România) si Alexei Fedorov (Belarus) au terminat la egalitate, rezultat de care a profitat marele maestru internaţional Andrei Istrăţescu, învingător în meciul contra lui Marius Manolache, care a reuşit să se apropie de liderul turneului.

Clasamentul după 5 runde:
Vladislav Nevednichy (România) - 4,5 puncte
Andrei Istrăţescu (România) - 4 puncte
Vasile Sănduleac (Moldova) - 3,5 puncte
Alexei Fedorov (Belarus) - 3,5 puncte
David Gavrilescu (România) - 3,5 puncte
Mihnea Costachi (ambii din România) - 3,5 puncte.

Juniorii albaiulieni George Ileană şi Iustin Ciorgovean au acumulate câte 2,5 puncte.

În runda a 6-a, programată vineri de la orele 9.00 la Hotel Transilvania, cele mai importante meciuri sunt: Istrăţescu - Nevednichy, Fedorov - Gavrilescu, Sănduleac - Costachi, Manolache - Shshkin, Ognean - Ileană şi Yankelevich - Ciorgovean. Meciurile pot fi urmărite şi live pe site-ul indian live.followchess.com

În Openul Judeţului Alba, turneu care se desfăşoară în paralel cu openul internaţional, după primele 4 runde conduce Ovidiu Crăciun (Cugir) cu 4 puncte, urmat de juniorul Radu Ţâmpea (11 ani, Alba Iulia), veteranul Ioan Zaharie (82 ani, Cugir) şi Sandu Sicra (Alba Iulia), toţi cu 3 puncte. Meciurile principale ale rundei a 5-a sunt Zaharie - Crăciun şi Sicra - Ţâmpea.
 

CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: Vladislav Nevednichy, openul international al Romaniei, sah clasic, Andrei Istratescu, Marius Ceteras, Vasile Sanduleac

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>