#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Expozitie personala Stefan Balog la New Brunswick, SUA

Expozitie personala Stefan Balog la New Brunswick, SUA

Revista nr. 421 | 22-11-2017 | Alexandru Mitchievici


Artistul aiudean Ştefan Balog nu părăseşte prea curând continentul nord-american: lucrările sale rămân expuse într-un muzeu din New Brunswick.


Aşadar, în perioada 22 septembrie 2017-12 ianuarie 2018 The American Hungarian Museum (Muzeul Ungaro-American) din New Brunswick, New Jersey, S.U.A. prezintă două colecţii de artă în paralel. Prima este o expoziţie aniversară Domjan Jozsef, acum la împlinirea a 110 ani de la naşterea celebrului grafician care s-a născut pe data de 15 martie 1907 la Budapesta (mort la data de de 25 noiembrie 1992 la New York). Lucrările artistului au putut fi admirate şi la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia în anul 2015 datorită unei colaborări de excepţie cu Galeria din Sárospatak, Ungaria, Muzeul Maghiar din America, Asociaţia „Dr. Szász Pál” Aiud, Fundaţia „Inter-Art” Aiud şi Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud.

Cea de-a doua expoziţie prezintă lucrări semnate de artistul aiudean Ştefan Balog. Acesta a fost invitat să îşi expună lucrările sale în această prestigioasă instituţie de cultură.

În data de 18 noiembrie 2017 Ştefan Balog a avut o întâlnire cu publicul din New Brunswick. Expoziţia a fost prezentată de directorul muzeului, Melissa Katko Pepin. La vernisaj au participat numeroşi reprezentanţi ai comunităţii maghiare din localitate.

„Este o deosebită onoare să fiu expus într-un muzeu de aşa nivel şi într-o companie selectă cum ar fi maestrul Domjan pentru care port un adânc respect. Publicul american este mare iubitor de artă şi extrem de curios în ce priveşte zona noastră, a Transilvaniei. Mă bucur că am reuşit să îmi prezint arta din nou pe pământ american şi să vorbesc despre proiectele Inter-Art, despre locul meu natal, Aiudul”, a declarat Ştefan Balog.
 

*La începutul lunii noiembrie Ştefan Balog a deschis o expoziţie personală la Kutztown, New Jersey, SUA.
 
 
CITEŞTE şi:
 

Expozitie personala Stefan Balog la New Brunswick, SUA Expozitie personala Stefan Balog la New Brunswick, SUA Expozitie personala Stefan Balog la New Brunswick, SUA Expozitie personala Stefan Balog la New Brunswick, SUA
Taguri: expozitie personala, arta plastica, Stefan Balog, New Brunswick, SUA, lucrari, arta plastica

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>