#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Expozitia Cercetari arheologice la Museikon

Expozitia Cercetari arheologice la Museikon

Revista nr. 421 | 22-11-2017 | Alexandru Mitchievici


Un nou eveniment expoziţional la Museikon. Joi, 23 noiembrie 2017, orele 11.45, la Muzeul Naţional al Unirii va organiza în clădirea noului Muzeu al Icoanei (Museikon) vernisajul expoziţiei Cercetări arheologice la Museikon.


Vor fi expuse artefacte descoperite în timpul cercetărilor arheologice desfăşurate în anul 2016 cu ocazia restaurării clădirii care găzduieşte astăzi Museikonul. Este vorba de piese de perioadă romană, postromană, din evul mediu timpuriu sau chiar din epoca premodernă (sec. XVI-XVII) şi modernă (sec. XVIII-XIX).

Lucrările arheologice de la Museikon (fosta clădire a Spitalului de Neurologie) a fost conduse de arheologul expert Radu Ota, unul din specialiştii muzeului albaiulian.

În timpul cercetărilor arheologice din 2016 de la clădirea Museikon au ieşit la iveală şi interesante structuri de zidărie care au aparţinut castrului roman de la Apulum şi structuri ale unei clădiri din perioada Principatului Transilvaniei, se precizează într-un comunicat al muzeului albaiulian.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Judeţean Alba şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.
 
 
CITEŞTE şi:
 
Taguri: expozitia, cercetari arheologice, Museikon, Radu Ota, sectia muzeului albaiulian, cladiri, spatiu expozitional

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>