#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Expozitie personala Anca Sas la New York

Expozitie personala Anca Sas la New York

Revista nr. 420 | 19-11-2017 | Alexandru Mitchievici


O nouă reuşită a Fundaţiei Inter-Art: vineri, 17 noiembrie 2017, la Institutul Cultural Român din New York a treia ediţie a evenimentului Seară Inter-Art la New York. Cu acestă ocazie a avut loc vernisajul expoziţiei „Oameni şi noi” semnată de tânăra artistă Anca Sas din Alba Iulia.

Curatorul expoziţiei a fost Ştefan Balog, preşedintele Fundaţiei Inter-Art din Aiud.

Seara Inter-Art a avut un moment literar, prezentare de cărţi şi albume publicate sub îngrijirea Fundaţiei Inter-Art şi a Centrului Cultural „Liviu Rebreanu” din Aiud.
 
- „Aiud in black and white/ Aiudul în alb şi negru”, seen by/ văzut de  Robert Lixandru, Ştefan Balog, Andrei Bakó, Ioan Hădărig, (Revista Aiudul literar, 2016)
- Anca Sas „Momentom”, (Editura Altip Alba Iulia, 2017)
- Ştefan Balog „Încă o zi fără dimineaţă”, (Editura Altip Alba Iulia, 2017)
- Elena Cristea „Jocul cuvintelor”, (Editura Altip Alba Iulia, 2017)
- Monica Maria Mărginean „Poeme atipice” (Editura Altip Alba Iulia, 2017)
- Albumul Taberei Interetnice de Artă Contemporană Aiud-2016
- Album Taberei Internaționale de grafică Sebeș-2017
 
La eveniment au participat Cătălin Radu Dâncu - consulul general al României la New York,  Mircea Suciu - director adjunct Institutului Cultural Român din New York, membri ai corpului diplomatic român, iubitori de artă. Dintre artiştii prezenţi îi amintim pe Alexandra Popescu York, Catherine Chretien, Paul Cambell, iar invitat special a fost Patricia Goodrich, artist plastic şi poet american.

„Expoziţia semnată Anca Sas reprezintă un eveniment deosebit prin care Fundaţia Inter-Art continuă colaborarea cu Institutul Cultural Român din New York, un parteneriat de excepţie care sub genericul „Seară Inter-Art la New York” marchează cu această ocazie cea de-a treia ediţie. Având ca scop principal promovarea artei contemporane din România în context universal, Fundaţia Inter-Art pune un accent deosebit pe tinerele valori care reprezintă zestrea culturală a viitorului, continuitatea esenţială prin care ne definim în spaţiul geografic românesc. Prin toate expoziţiile importante de artă românească pe care le-am realizat până în prezent în diferite locuri ale lumii am demonstrat clar calitatea artiştilor plastici contemporani care se asează perfect pe scara valorică internaţională. „Oameni şi noi” este o expoziţie inedită, creată special pentru această sărbatoare a culturii, o nouă seară în care Fundaţia Inter-Art cucereşte New Yorkul. Este o poveste despre Om în general, despre condiţia umană aşa cum o percepe Anca Sas. Tânăra artistă surprinde din nou printr-o gândire matură, originală, care conturează o filozofie personală, percepția uneori sensibilă, alteori dură al unui univers personal care fascinează prin originalitatea expresiei”, a declarat Ştefan Balog, curatorul expoziţiei de la New York.

La rândul său, Ioan Hădărig, directorul artistic al Fundaţiei Inter-Art, a precizat: „Anca Sas e un tânăr artist plastic român aflat în căutarea unei dimensiuni de exprimare care să îl definească, în căutarea unui demers menit să creeze un spaţiu interior personalizat. Expoziţia „Oamenii şi Noi”, organizată la Institutul Cultural Român din New York, face parte dintr-un itinerar pe care artistul plastic l-a realizat cu succes prin expoziţii inedite şi unitare, prin expoziţii care rămân în conştiinţa artistică a privitorului. Remarcăm în această expoziţie o anume dinamică interioară a desenului suprapus peste o cromatică incitantă. Tehnica mixtă folosită în aceste lucrări accentuează ca o interfaţă un dialog între privitor şi personajul interior, un dialog pe care artista îl aşează ca un ritual în ansamblul expoziţei. O expoziţie metaforă în care putem reciti, prin ochii tânărului artist, un jurnal interior construit ca un centru şi ca o periferie a definirii relaţiei dintre oameni şi noi. Un jurnal uneori scrijelit trist şi dramatic prin ochii unui tânăr. Un jurnal al relaţiei de dincolo de oameni, de dincolo de noi. Anca Sas e o tânără care se caută artistic în timpul contemporan. Şi pentru această căutare propune o expoziţie dinamică cu un demers metaforic inedit”.

Organizatorii expoziţiei sunt Institutul Cultural Român din New York, Fundaţia Inter-Art Aiud şi Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud.

Reamintim: în 2015 Anca Sas a participat la New York în cadrul unei expoziţii de grup organizată de Fundaţia Inter-Art...
 

CITEŞTE şi:

Expozitie personala Anca Sas la New York Expozitie personala Anca Sas la New York Expozitie personala Anca Sas la New York Expozitie personala Anca Sas la New York Expozitie personala Anca Sas la New York Expozitie personala Anca Sas la New York
Taguri: expozitie personala Anca Sas, New York, tabara internationala, Ioan Hadarig, Stefan Balog

Ratari

Criticisme (1)

Timi
19-11-2017
Bravo Anca!
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>