#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Pictorul Valentin Petru Beca a primit premiul international Andrea Mantegna

Pictorul Valentin Petru Beca a primit premiul international Andrea Mantegna

Revista nr. 420 | 15-11-2017 | Alexandru Mitchievici


Valentin Petru Beca s-a întors recent din Italia, unde a participat cu două lucrări la Bienala de Artă Contemporană de la Mantova. Un eveniment mondial, dacă apreciem numărul ţărilor participante, 40 şi al artiştilor, 120, dintre care doi (doar) din România. 


Vernisajul a avut loc pe data de 4 noiembrie la Muzeul Diecezan „Francesco Gonzaga”, în prezenţa criticilor de artă şi a unui public avizat, dar evenimentul s-a continuat, cu decernarea, de către curatorul expoziţiei, Francesco Saverio Russo, a Premiului Mantegna.

Valentin Petru Beca, nominalizat pentru acest premiu, care generează o apariţie în revista „Art International Contemporary Magazine”, în acest an şi o pagină în catalogul care apare la Berlin, „The best modern and contemporary artist”, în 2018, este chiar unul dintre artiştii, căruia i s-a decernat prestigiosul premiu.

La una dintre expoziţiile personale ale pictorului, pe care am avut bucuria să i le prezint, spuneam, că deşi îl simt plecat în cautarea unui nou echilibru existenţial, în acelaşi timp, îl văd plonjat în strălucirea colorată a lumii. Este chiar efectul sugerat de tabloul premiat, intitulat „Moartea Mnemosynei şi ultimul negru”.

Conferinţa de presă şi concertul oferit de municipalitate au închiat oficial seara, totuşi au urmat ore bune de discuţii, de comentarii în jurul unor noi proiecte, la care se va putea gândi şi Valentin Petru Beca.
 
 

Dr. Doina Hendre Biro
 
*În vârstă de 35 de ani, pictorul şi poetul Valentin Petru Beca locuieşte la Alba Iulia...
 

CITEŞTE şi:
Taguri: pictorul Valentin Petru Beca, poet si pictor, premiul international Andrea Mantegna, arta contemporana, bienala

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>