#455
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Primarul din Zlatna incearca sa inchida gura unui consilier incomod

Primarul din Zlatna incearca sa inchida gura unui consilier incomod

Revista nr. 419 | 10-11-2017 | Alexandru Mitchievici


Lucruri grave se întâmplă la Zlatna. Un consilier local din C.L. Zlatna a vorbit într-o conferinţă de presă (vineri, 10 octombrie 2017) despre pornirile dictatoriale ale primarului Silviu Ponoran, în funcţie din anul 1990, cu o pauză de 6 ani (1991-1992, 2000-2004)...


Consilierul Florin Crişan spune că ceea ce încearcă să facă primarul Ponoran la Zlatna se întâmpla doar pe vremea lui Ceauşescu: să închidă gura oamenilor.

Comunicatul „Politica „pumnului în gură” la Zlatna” sună astfel:

„La Zlatna, domnul Silviu Ponoran este primar de 22 de ani. Nu se ştie dacă acest lucru se datorează faptului că are merite sau faptului că nu a avut niciodată opoziţie. Trecem peste faptul că, de fiecare dată, a ştiut cum şi când să se mute de la un partid la altul şi că a reuşit să-şi facă prieteni în toate partidele care ar fi trebuit să-i facă opoziţie. A avut un adevărat „dar” de a se muta în momentul potrivit, la partidul care era la putere, cel puţin la nivel de judeţ. Astfel, a reuşit să fie de fiecare dată în luntrea care trebuia.

Dar mă opresc aici, pentru că nu am de gând să scot în evidenţă calităţile sale de „supravieţuitor”. Astazi vreau să vă vorbesc despre modul în care domnul Ponoran înţelege să facă politică. Pentru dânsul, a fi în opoziţie cu politica pe care o face dumnealui, înseamnă să stai la locul tău, să nu-ţi spui niciodată părerea şi să asculţi la nesfârşitele sale sfaturi. Nu ştiu cum, dar până acum i-a reuşit acest lucru din plin. Dar, surpriză pentru dumnealui, s-a trezit pe cap cu unul care să iasă din acest tipar, cu unul care cercetează cum şi-a făcut dânsul treaba şi cum a cheltuit banul public. A descoperit că, eu, consilierul local Florin Crişan sunt altfel, nu mă las impresionat de „calităţile” dumnealui de mare administrator, de atoateştiutor şi de „om de bine”.

În momentul în care a văzut ca eu nu mă supun cutumei stabilite de dânsul a început să mă „vâneze”. La început mai timid, în şedinţele de Consiliu Local, când încerca să mă pună „la locul meu”, ori de câte ori spuneam ceva ce nu-i convenea, ori de câte ori întrebam ceva ce dânsul considera că nu trebuie să aflam noi. Nu am pus la suflet pentru că ştiam că acesta e stilul său inconfundabil.

Cu cât încercam eu sa descoper mai multe, cu atât a început şi dânsul să-şi acutizeze comportamentul la adresa mea. Astfel, într-o şedinţă de îndată (şedinţă care se poate anunţa şi cu câteva ore înainte), la care eu nu am putut ajunge, domnul Silviu Ponoran le-a spus colegilor mei consilieri locali că îmi va face dosar penal. Nu le-a spus cu ce am greşit sau care ar fi motivul pentru care îmi va face dosar penal. Eu personal am privit aceasta întâmplare ca pe o nouă încercare a dumnealui de a mă intimida. Am trecut peste, chiar nu m-a impresionat cu nimic.
 
 

Dar am ajuns şi la momentul în care mi-am dat seama că lucrurile sunt mult mai grave decât am vrut eu sa le văd. Este vorba despre ultima şedinţă de Consiliu Local, cea din luna octombrie (n.a. - 26 octombrie 2017). La această şedinţă noi toţi am avut o surpriză. O surpriză plăcută pentru mine şi total neplacută pentru domnul Ponoran. Este vorba despre un grup de aproximativ 30 de oameni din satul Dumbrava care au venit la şedinţă de Consiliu Local. Am spus surpriză placută, pentru că am văzut că oamenii au reuşit să-şi depăşească fricile. Aceşti oameni au venit să-l întrebe pe primar când are de gând să le repare drumul de acces spre sat (un drum devenit aproape impracticabil). Bineînţeles că au fost discuţii în contradictoriu, în care fiecare şi-a spus părerea. La un moment dat, eu l-am întrebat pe domnul Silviu Ponoran despre un articol din anul 2000, din ziarul Unirea, în care dânsul era citat cand spunea că au intrat în contul Primăriei avansul de bani pentru asfaltarea acestui drum şi ale altor 2 drumuri în zone izolate, la fel ca şi Dumbrava. Asfaltare care nu a avut loc niciodată.

Reacţia dânsului mi-a dat pentru prima dată de gândit. A răbufnit la adresa mea. În acel moment chiar pot spune că i-am văzut ura în priviri. Mi-a spus, printre altele, citez din memorie: „tu să taci... lasă că îţi arăt eu ţie... lasă ca te rezolv eu pe tine”. Atunci am realizat că acest om poate chiar vorbeşte serios, poate chiar are de gând „să mă rezolve”. Acum, când vă aduc la cunoştinţă cele întâmplate, aş fi vrut să îmi amintesc exact vorbele dumnealui, aş fi vrut să vă arăt şi dumneavoastră înregistrarea acelei şedinţe şi reacţia deplasată a domnului Ponoran. Am intrat pe site-ul Primăriei Zlatna să văd înregistrarea respectivei şedinţe. Bineînţeles că înregistrarea nu poate fi accesată. Dar această scenă a fost văzută de toţi cei prezenţi. Precizez că nu am putut deschide nici un video din şedinţele din ultimul an. O fi vreo „coincidenţă”?

Este regretabil ca domnul Silviu Ponoran crede că gura opoziţiei poate fi închisă cu „forţa”, nu cu argumente. Este regretabil că domnul Ponoran vrea să-şi impună punctele de vedere dând „cu pumnul în masă”.

În încheiere vreau să vă spun că orice va încerca să-mi „arate” mie domnul Silviu Ponoran, nu mă va face să mă opresc din a căuta răspunsuri, din a încerca să ajut oamenii din jurul meu.

Florin Crişan, consilier local PMP în Consiliu Local al Oraşului Zlatna”.
 
 
AŞTEPTĂM cu interes şi un punct de vedere din partea primarului Silviu Ponoran...
 
 
CITEŞTE şi:
 
Taguri: primarul din Zlatna, incearca, cu pumnul in gura, consilier incomod, Florin Crisan, opozitie, Nicolae Ceausescu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>