#459
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Nimic pentru Corneliu Coposu la Alba Iulia

Nimic pentru Corneliu Coposu la Alba Iulia

Revista nr. 419 | 12-11-2017 | Alexandru Mitchievici


Alba Iulia. Fiind zi de duminică, fiind 12 noiembrie, mă duc şi eu la biserică, un lucru pe care nu-l fac prea des, şi spun acest lucru cu regret... Mă duc la Biserica Greco-Catolică „Sf. Spirit” din cartierul Tolstoi, în speranţa că văd ceva actvitate dedicată Seniorului, un parastas sau ceva comemorativ. Nimic.


Pe locul în care era bustului Seniorului în faţa bisericii este astăzi o cruce, înaltă, neagră, cam neportivită cu locul ăla care emana decenţă, smerenie, chiar austeritate (aşa cum emana casa cu muşcate la ferestre din strada Mămulari, Bucureşti) prin prezenţa bustului Seniorului.

Pe această cale, în mod politicos, îi rog pe cei care au luat bustul Seniorului (de vreo 3-4 ani lipseşte) să îl re-pună acolo unde a fost, în faţa Bisericii Greco-Catolice din cartierul Tolstoi ! Altfel...

Se vede că 22 de ani au fost suficienţi ca să uităm suferinţa celor din generaţia lui Corneliu Coposu... mai ales că nu este an electoral! Uitarea este mai rece decât placa de marmură a mormântului !
 

*Lider al Opoziţiei democratice, Corneliu Coposu s-a stins pe 11 noiembrie 1995 la Bucureşti. Avea 81 de ani.
**Nu va trece mult şi vom uita şi de Regele Mihai !

CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: Corneliu Coposu, liderul taranist, memorie, uitare, partidul national taranesc, strada Mamulari

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>