#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Stefan Balog, o noua experienta culturala americana

Stefan Balog, o noua experienta culturala americana

Revista nr. 418 | 04-11-2017 | Alexandru Mitchievici


O nouă reuşită a artei aiudene pe tărâm american a fost înregistrată în ziua de 3 noiembrie 2017: la Galeria New Arts Program din Kutztown, Pennsylvania, S.U.A, a avut loc vernisajul expoziţiei personale „Gânduri primordiale” semnată de artistul aiudean Ştefan Balog. 


Invitaţia de a expune aici a fost lansată de curatorul galeriei, James Carroll, încă din anul 2015, iar Ştefan Balog a pregătit foarte atent această o expoziţie, gândită special pentru acel spaţiu încărcat de istorie, deoarece pe acolo au trecut de-a lungul deceniilor giganţi ai culturii americane: de la Keith Haring la John Cage.

„Gândurile mele schiţează trăiri spontane în serii de lucrări ce compun un întreg, picturi ce explorează atât spaţiul, cât şi timpul. Să expun într-o galerie care poartă amprenta lui Haring este o mare emoţie, o deosebită onoare care mă va urmări mereu”, a declarat Ştefan Balog.

Vernisajul a prilejuit artistului aiudean o serie de întâlniri cu publicul iubitor de artă, prezentând cu această ocazie atât activitatea sa, cât şi proiectele pe care le desfăşoară Fundaţia Inter-Art din Aiud şi partenerii săi.

Pe data de 1 noiembrie Ştefan Balog a fost invitat timp de 60 de minute la emisiunea New Arts Alive de la BCTV din Reading. La emisiune a participat şi artista Anca Sas din Alba Iulia, care pe 17 noiembrie va avea o expoziţie personală la New York. De notat faptul că această emisiune transmisă în direct este preluată ulterior de televiziunile prin cablu din New York şi Philadelphia.

La verniajul de la Galeria New Arts Program au participat reprezentanţi ai comunităţii locale, ziarişti şi iubitori de artă. Gazdele au fost reprezentate de James şi Joanne Carroll.

Printre artiştii plastici s-au numărat Patricia Goodrich, Marianne Knipe, Doug Zucco, Ron Schira, Ted Ormai, dar şi tânăra artistă plastică Anca Sas din Alba Iulia.

Expoziţia „Gânduri primordiale” poate fi văzută în galeria din Kutztown, Pennsylvania, până pe 17 decembrie 2017.
 

CITEŞTE şi:

Stefan Balog, o noua experienta culturala americana Stefan Balog, o noua experienta culturala americana Stefan Balog, o noua experienta culturala americana Stefan Balog, o noua experienta culturala americana Stefan Balog, o noua experienta culturala americana Stefan Balog, o noua experienta culturala americana
Taguri: Stefan Balog, experienta culturala americana, expozitie personala, ganduri primordiale

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>