#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Conferinta Alba4IT la Universitatea Alba Iulia

Conferinta Alba4IT la Universitatea Alba Iulia

Revista nr. 418 | 30-10-2017 | Alexandru Mitchievici


Vineri, 30 octombrie 2017, Universitatea Alba Iulia a găzduit prima ediţie Alba4IT, conferinţă dedicată promovării locale şi regionale a IT-ului românesc. Organizat de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia şi OMS Software, dezvoltator software la cheie pe tehnologii NET, Java, PHP sau BI pentru tot ciclul de dezvoltare software, conferinţa a avut ca temă „Dezvoltarea domeniului IT din Alba Iulia în context regional”.


Conform unui comunicat de presă participanţii au primit informaţii valoroase despre oportunităţile de dezvoltare ale industriei IT din regiune şi posibilităţile de a-şi începe o carieră de succes în domeniu, chiar aici, în Alba Iulia.

La conferinţă au fost prezenţi specialişti de calibru internaţional, cu o experienţă vastă în programare sau IT management. Echipa Smart City Alba Iulia a prezentat studenţilor Facultăţii de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti potenţialul de dezvoltare a oraşului, precum şi nevoia de specialişti în domeniile IT, comunicaţii, electronică, urbanism, cadastru, mediu.

Organizatorii spun că subiectele abordate au fost extrem de interesante: s-a discutat despre procesul de software development, avantaje și dezavantaje ale diferitelor metodologii de project management, dar au fost abordate și teme care explorează zona de business din domeniul IT.

A doua parte a zilei a fost dedicată unui workshop practic despre limbajele de programare.

Printre partenerii şi sponsorii conferinţei Alba4IT se numără Agenţia de publicitate - Orange Tree, TSM New Project şi AtlasFM, Cora Trade Center.

Feedback-ul participanţilor a fost unul pozitiv, ceea ce dovedeşte faptul că şi în Alba Iulia există potenţial în dezvoltarea industriei IT, mai spune comunicatul UAB.
 

CITEŞTE şi:
Taguri: conferinta alba4it, Universitatea Alba Iulia, smart city, informatizarea orasului, facultatea de stiinte exacte

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>