#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
In sfarsit vesti bune pentru albaiulieni... Primaria lui Hava extinde cimitirul

In sfarsit vesti bune pentru albaiulieni... Primaria lui Hava extinde cimitirul

Revista nr. 414 | 07-10-2017 | Alexandru Mitchievici


Într-o lume care se mişcă, o lume care se dezvoltă, Alba Iulia pare o urbe împietrită. Împietrită în proiectul primarului Mircea Hava, asemuit de unii cu Ghiţă Funar, care şi el a oprit dezvoltarea urbei sale de pe Someş în anii 90...


Cu toate acestea, la Alba Iulia s-a vorbit în ultimele zile despre oraşul-magnet, oraş de oportunităţi, care atrage oameni, fonduri, turişti şi afaceri. Prima dată mi-a venit să râd când am auzit de oraşul-magnet, apoi am plâns. Magnetul Alba Iulia nu atrage nimic ! În fiecare an sute de tineri (probabil cei mai deştepţi şi curajoşi) se mută din Alba Iulia în oraşele cu perspectivă: Cluj, Timişoara, Bucureşti sau chiar mai departe. Cândva şi băiatul lui Hava părăsise Alba Iulia, e drept atunci lucra pentru Nuţi la Cluj. Mai nou, se pare că şi fiică-sa a plecat din oraşul-magnet, mutându-şi biznisul în alt judeţ.

Revenind la presupusul magnetism al oraşului... Stadionul Cetate stă să cadă, Casa de Cultură a Sindicatelor crapă şi ea, bazinul olimpic e în reparaţii de 2-3 ori pe lună, Sală Polivalentă nu s-a făcut, teatru’ nou nu se face prea curând, ştrandul oraşului a fost distrus deliberat, Parcul Custozza a fost distrus, iar Parcul Unirii a fost redus cu o treime... Ca să continuăm: depozit ecologic de deşeuri nu avem, Spitalul Judeţean Alba e cum e (mulţi albaiulieni cu probleme medicale pleacă la Cluj sau Tg. Mureş)... Nu prea avem nimic, dar, aici e un mare dar, de la Primăria Alba Iulia vine o veste bună, menită să readucă optimismul în Oraşul Unirii: există un domeniu care se dezvoltă, se extinde. În sfârşit ! Cimitirul...

Într-un fel, extinderea asta spectaculoasă ţine de domeniul imobiliar... al eternităţii imobiliare. Până la urmă asta e, dacă tot am trăit prost în acest oraş în ultimii douăji de ani, măcar să murim frumos, apoteotic ! După o viaţă în sărăcie şi corupţie la Alba Iulia, măcar moartea să fie sublimă !
 
Să nu mai zică nimeni că Primăria Alba Iulia şi Mircea Hava nu se preocupă de viaţa albaiulienilor... viaţa veşnică, bineînţeles !

În timp ce Mircea Trifu protestează în numele locuitorilor din zonă împotriva extinderii, primarul Mircea Hava e mândru că se extinde cimitirul. Semn de dezvoltare a urbei, nu?
 
Oraşul-magnet, de care vorbeau la Alba Iulia specialiştii lu’ peşte de la Banca Mondială, atrage ceva. Ceva fain, ceva mega, ceva super. Atrage morţi. Ar fi bine ca Primăria Hava Iulia să facă un cimitir nou, un cimitir vesel, să ne bucurăm măcar la final. Post-mortem. În numele lui Tata Hava, a Fiului Mircea şi a Sfântului Ban, Amin !
 

CITEŞTE şi:
 

 

Taguri: vesti bune, primaria lui Mircea Hava, extinderea cimitirului, banca mondiala

Ratari

Criticisme (3)

Tudor
09-10-2017
Un lucru bun ! Mircea Hava face pentru oameni ceea ce face !
Raspunde
lucian
09-10-2017
s-acu ce facem ? asta este daca lumea moare.... nu putem opri asta
Raspunde
Vadim
09-10-2017
este ase...muit cu Ghita Funar ! sigur este asemuit !
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>