#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Postul de televiziune Alba TV a dospit pana n-a mai ramas deloc

Postul de televiziune Alba TV a dospit pana n-a mai ramas deloc

Revista nr. 37 | 02-07-2010 | Alexandru Mitchievici

Se spune că e bine să faci ce spune Popa, nu ce face Popa...
Pornind de la această zicală din popor vom vedea ce a făcut Pop al nostru. E vorba aici de Vasile Pop – celebrul brutar de pe Calea Moţilor din Alba Iulia. Vasile Brutaru a luat One TV şi şi-a făcut post de televiziune: Alba TV, pe numele său de televiziune virgină, neprihănită de moguli.
Alba TV a luat fiinţă la începutul anului 2010. Spune lumea că noua televiziune a luat naştere ca o necesitate a PDL Alba de a avea propria „oglindă-oglinjoară” în care liderii portocalii să se vadă cei mai frumoşi, cei mai deştepţi, cei mai inteligenţi, unici pe lumea asta. Vasile Brutaru a fost băgat în faţă – ca o contra-faţă a patronatului Alba TV. În fapt, în spatele lui Vasile Brutaru erau mahării PDL Alba: Mircea Hava, Sandu Pereş, Ştefan Bardan ş.a.m.d.
Ca director a fost „uns” un fost om de presă – Cosmin Lupu, un fost ProTV-ist, care între timp a devenit purtător de cuvânt (imparţial, evident) al Prefectului Ştefan Bardan (prefect portocaliu – toată lumea ştie că Bardan este omul lui Mircea Hava). Cosmin Lupu a condus (neoficial) Alba TV, pentru că nu a vrut să-şi părăsească postul călduţ de la Prefectură. Printre primele decizii a fost înlăturarea lui Neluţu Moldovan – un vechi om de presă la Alba Iulia, realizatorul emisiunii „Servus” (foartă vizionată de babalâci şi pensionari). „Servus” era o emisiune care avea un rating foarte mare, însă Neluţu Moldovan nu era de încredere – pe motiv că are prieteni în toate partidele politice; un om care nu era obedient PDL-ului de Alba...
De la venirea lui Cosmin Lupu au început angajările cu toptanul – 2 de la Antena, 2 de la Primărie, 2 de la şcoala de fete, 2 de la radio, 2 de la Prefectură, 2 de la catindrală... 44 în cap, vorba lui Conu Iancu. Nu au fost chiar 44 de angajaţi la televiziunea PDL Alba, dar vreo 20 au fost.
Televiziunea PDL Alba era în culmea gloriei: îşi permiteau să trimită 3-4 oameni la un singur eveniment.
În fine... De prin martie 2010 Cosmin Lupu a fost retras, iar pe firmament a venit Emanuel Jilinschi (fost reporter la N24, în momentul de faţă corespondent TVR 1). Jilinschi a preluat sarcinile de producător general la televiziunea Brutarului nostru.
Iaca, venii luna iunie, cu criza economică şi financiară, cu reducerile anunţate de Guvernul Boc: tăieri de salarii şi pensii, creşteri de impozite. În sfârşit vede şi primarul Mircea Hava că există criză; vede şi Vasile Brutaru că există criză... şi încep concedierile: 12 oameni dintr-o lovitură. Şi au mai rămas 5 inşi: „puţini, dar buni”. Vorba aia. Sperăm că oamenii daţi afară vor primi salariile finale... să nu se întâmple ca la Ulpia Jurnal, unde ziariştii nu şi-au mai primit ultimele salarii până ce nu l-au dat pe patron (celebrul mason PSD Mircea Chira) în judecată. Sperăm că la Alba TV nu va fi la fel...
Revenind, emisiunile Alba TV au ajuns în iunie 2010 la un buletin de ştiri – în urmă cu o lună erau două ore de emisiuni. Ce va fi pe viitor, rămâne să vedem. Cert este că Antena TV Alba Iulia a dispărut în martie 2010, iar Realitatea TV Alba Iulia (are prea mulţi angajaţi pe timp de criză) nu se simte prea bine.
Săracu' Brutar şi-a cam stricat banii, drojdia, mălaiul pe o afacere care s-a acrit prea iute...


* Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare... adică cu zâmbetul pe buze!

Taguri:Postul, de televiziune, Alba TV, a dospit, pana, n-a mai ramas, deloc, reduceri, concedieri, 12 oameni

Ratari

Criticisme (13)

maharul sef
05-07-2010
c`maaannn, bardan mahar? cu un pic de atentie la cesiuni poti avea credibilitate.
Raspunde
maharul sef
05-07-2010
revin. nelutu moldovan? hai ma, fii serios. facea rating pe dracu. neobedient pe naiba. ma. asta ma enerveaza: cum il da pe unu afara, ii dispar toate defectele. el devine alb ca laptele, capabil, destept, nedreptatit sau, mai mult decat atat, "cu coloana vertebrala", om de presa. la noi e suficient sa te certi cu cineva pentru ca dusmanii aluia sa iti uite toate prostiile. chinezii au un proverb: daca lupul ti-a mancat dusmanul nu inseamna ca lupul ti-e prieten. asta apropo de lupu :)) p.s. apropo, inca ceva. nu mai baga cu "vorba lu nenea iancu" (ala e ghita pristanda daca e sa citam corect, nenea iancu e autorul, dar replicile in felul asta le pui in gura personajului nu a autorului). in rest, articolul cred ca este corect.
Raspunde
jumper
26-07-2010
unde-si are sediul aceasta televiziune in alba? site nu am gasit? nu cred ca au cum as putea lua legatura cu ei? daca ma poate ajuta cineva....
Raspunde
Mitchievici
06-08-2010
Pentru Jumper... sediul lor e in Cartierul Ampoi. Mergi mai jos de vechea Vama, dincolo de intersectia care duce spre Targ, mergi tot inainte pe Bdul Republicii si pe partea dreapta e Alba TV....
Raspunde
Taraie-straita
14-12-2010
Pop s-a dus, traiasca Pop! E vorba de alt Pop, care in costum nu arata tot a cioban, cum ar arata si sprijinit in bata. De aceasta data este vorba de Teo Pop, noul Pop de la televiziunea care nu mai e. Alba TV. S-a stins televiziunea ca si cum nu ar fi fost vreodata. Intr-o zi de 14 Decembrie 2010, chiar inainte de sarbatori si prima factura asa cum se cade la gaz, vechiul Pop si noul Pop s-au hotarat sa faca mare tranzactie de sa le tiuie la angajati. Televiziunea a fost cumparata de noul Pop in parteneriat cu Group Corint, iar angajatii au fost scosi afara de vechiul Pop, fara sperante ca noul Pop sa ii angajeze. Mai mult, angajatilor le-a fost cerut sa isi dea demisia, pentru ca disponibilizati daca ar fi fost, ar putea primi putin somaj. Dar NU. De ce? Explicatia oficiala: pentru ca NU VREAU sa va dau in somaj. Urmeaza ca in zilele urmatoare angajatii, putini cati au mai fost, sa se indrepte spre ITM care poate ar face in asa fel incat sa indrepte situatia ingrata in care se afla cei 5 fosti salariati ai Alba TV. Cat despre emisiuni si Alba TV, colide o sa colinzi pe post pana la primavara. Sau cum e traditional sa spui acum, pana la anu` si la multi ani!
Raspunde
tiusan.victor.gheorghe
05-08-2011
doresc.sa.vac.parte.din.ecipa.dumdia.voastra.albatv.sunt din.jud.alba.iulia.sat.bucerdea.vinoasa.nr350.
Raspunde
tiusan.victor.gheorghe
16-08-2011
sunt tiusan.victor.gheorghe.petru.albatv.tiusanvicto
Raspunde
tiusan.victor.gheorghe
01-01-2012
doresc.sa.fac.parte.din.ecipa.albatv.foarte.mult.0746.079736.0769.839696
Raspunde
 
tiusan.victor.gheorghe
01-01-2012
tiusan.victor.gheorghe
20-01-2012
sunt tiusan.victor.0746079736
Raspunde
ion ion
25-12-2012
Baliverne, politica si ura. Puneti/i la lucru sa dea ce pot si lasati politica !
Raspunde
Ion Rahovean
25-12-2012
Iaca , dupa alegeri v-ati pupat in Piata Independentei. Sa va fie invatatura de minte! Politica nu naste decat dusmanii !
Raspunde
Balu Dumitru-Giani
03-04-2013
Teo Pop e cleptoman.
Raspunde
Cleptzi
14-05-2016
Trebuie dovezi in privinta lui Teo Pop, altfel e cam greu sa vorbim...
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>