#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Alba Jazz e festival, dar nu de jazz

Alba Jazz e festival, dar nu de jazz

Revista nr. 413 | 25-09-2017 | Alexandru Mitchievici


Amatorism pe bani publici... de la Consiliul Judeţean Alba, adică banii locuitorilor din judeţul Alba.


De când evenimentele Consiliului Judeţean Alba au ajuns la Centrul de Cultură „Augustin Bena” al judeţului Alba au cam sărăcit, ca organizare, invitaţi, logistică, promovare... Au sărăcit, să ne exprimăm eufemistic. Nu sunt conferinţe de presă, nu se promovează evenimentele... Poate doar Târgul de Fete a fost manageriat mai bine...

Întâmplător am văzut afişul de la Festivalul Naţional de Jazz... Alba Jazz (30 septembrie-1 octombrie 2017). Te joci ? E naţional !

Am văzut acolo câteva nume de care nu ştiam să cânte jazz... şi umblu de mulţi ani la Gărâna şi Sibiu, mai nou şi la Smida Jazz Festival.

Până acum n-am auzit de Rubie, dar asta e altă poveste... Rubie cântă ceva jazz, să zicem. Şi Laura Orian, ea cântă jazz, un jazz modern, dar jazz, în rest umplutură !

Les Nuages nu cântă jazz !
The Puzzles cântă coveruri de orice fel, numai jazz nu !
Mandinga cântă foarte bine, dar cântă latino, pop, disco...
Vera Zelenskaia ... nu ştim ce cântă, că nu am găsit-o pe youtube !
În ceea ce priveşte Big Bandul Centrului de Cultură... nu ştiam că există. Oare cine face parte din el ?

Cine a stabilit play-list-ul Festivalului Naţional de Jazz de la Alba Iulia ar trebui să-şi dea demisia. O semnăm noi !

Suntem curioşi ce o să zică Ion Dumitrel când o să asculte „jazzul” de anul ăsta!

Toate bune şi frumoase! Salutări, aşteptăm un festival de ciocolată, că poate aduc şi ei nişte rahat !

Concluzia ? CJ Alba plăteşte din bani publici un festival de jazz care nu este de jazz...

*De curând a cântat la Alba Iulia o superbă trupă de jazz, din Serbia, Eyot se numeşte trupa. Superbă. Nu am văzut nici un specialist de la Centrul „Augustin Bena” la concert !
**Păcat de afiş, că e foarte fain ! 

CITEŞTE şi:
Taguri: Alba Jazz e festival national, nu jazz, Mandinga, The Puzzles, muzicanti, lautari, consiliul judetean alba, bani publici

Ratari

Criticisme (20)

dingu man
26-09-2017
Si afisul ii de mandinga.De obicei la Alba nu se promoveaza evenimentele(daca-s pe banii"nimanui" nu intereseaza pe nimeni),dar asta-i bine ca nu e promovat.
Raspunde
Marius Mirea
26-09-2017
Faptul ca nu sunteți informat suficient sau va informati de pe ,,YouTube" nu înseamnă ca aveți dreptul sa vorbiți așa despre artiștii de pe afiș. Mergeti la concerte și apoi trageți concluziile! Sună prea subiectiv articolul.....va deranjează ceva personal?
Raspunde
 
Autor
26-09-2017
Puzzles canta jazz ? Nuages canta jazz? asculta si tu niste jazz si mai vorbim !
Purpuriul atomic
26-09-2017
nici dracu nu a auzit de locul ala de desfasurara a evenimentului. macar e in alba iulia?
Raspunde
Ionut Baic
26-09-2017
Toti invitatii care isi vor desfasura activitatea scenica vor canta jazz. Locatia e mentionata clar, in spatele palatului Apor, intrarea pe langa Fram's in dreapta bazei sportive. Multumesc Iulian de apreciere pentru afis, dar permite-mi sa-ti arat obrazul referitor la afirmatiile nefondate referitor la acest festival, in care s-a depus o imensa munca de organizare cu un personal si buget mic, interesul Centrului fiind acela de a promova potentialul judetului Alba prin "artistii nostrii" si in afara de Mandinga toti sunt din Alba sau au legaturi cu Alba. Publicul ti-l formezi in timp, iar aprecierile sau criticile vin dupa nu inainte mon cher. Atacuri de genul asta vor mai exista, mai ales cand lucrurile merg bine:) Va doresc tuturor care aveti timp pentru a asculta o muzica buna sa aveti o auditie placuta in compania unor artisti care stiu ce fac. nu amatori cum spune domnul Iulian in articol.
Raspunde
Autor
26-09-2017
Un bemol ! Poate canta toti fain, dar nu canta jazz. OK. Dar ii spui Festival de Muzica ! nu de jazz !
Raspunde
Laurentiu
26-09-2017
nostri.... se scrie cu un i... decat !
Raspunde
 
Ionut Baic
26-09-2017
Mi-a scapat tastatura de la telefon, imi cer scuze Laurentiu, dar acest aspect e un detaliu. Multumesc de corectura.
s@gmail.com
26-09-2017
Pe principiul sa fie ....muzica!
Raspunde
mandingu
27-09-2017
Eu vreau sa o aud pe mandinga. Cea mai tare jazzerita din Romania ! Nu vorbim de Aura Urziceanu sau Teodora Enache, Ozana Barabancea....
Raspunde
Johnny Raducanu
27-09-2017
si eu vreau mamaliga jazz cu Mandinga ! sunteti tampiti ? asta e jazz ?
Raspunde
definitie
27-09-2017
Big Band-ul „Augustin Bena” al Județului Alba Reuneşte un număr de 20 de instrumentişti profesionişti conduşi de un dirijor de excepţie – Coriolan Honcaș. Aceştia fac parte din Fanfara Județului Alba, care pentru prima dată, special pentru publicul festivalului ALBA JAZZ, vor urca pe scenă într-o formulă artistică inedită, cu un repertoriu de jazz. Calitatea tehnica a interpretării, instrumentele şi ţinuta fac din această formație un punct de atracţie nu numai pentru locuitorii judeţului Alba, ci si pentru turiştii prezenţi pe aceste meleaguri.
Raspunde
nuages
27-09-2017
Big Band-ul „Augustin Bena” al Județului Alba Reuneşte un număr de 20 de instrumentişti profesionişti conduşi de un dirijor de excepţie – Coriolan Honcaș. Aceştia fac parte din Fanfara Județului Alba, care pentru prima dată, special pentru publicul festivalului ALBA JAZZ, vor urca pe scenă într-o formulă artistică inedită, cu un repertoriu de jazz. Calitatea tehnica a interpretării, instrumentele şi ţinuta fac din această formație un punct de atracţie nu numai pentru locuitorii judeţului Alba, ci si pentru turiştii prezenţi pe aceste meleaguri. O MARE TRUPA DE JAZZ !
Raspunde
definitie
27-09-2017
LES NUAGES Les Nuages s-a născut în 2011, de-a lungul anilor producându-se modificări în ceea ce privește componența trupei, cu scopul de a se forma o echipă stabilă și solidă. Evoluția muzicală și artistică au continuat să existe, în ciuda schimbărilor, ajutându-i să își dezvolte un stil propriu și un limbaj muzical foarte bine primit de public. În prezent Les Nuages este format din cinci tineri talentați și ambițioși: Andrada Codorean – Vioară și voce, Roxana Tuță - Vioară, Bianca Comșa - Violă, Adela Moldovan - Violoncel și Ferencz Aron - Percuție. Trupa abordează piese jazz și cover-uri, folosind aranjamentele originale, la care aduc modificări personale cu scopul de a scoate în evidență versurile pieselor cântate de Andrada. Acestei unicități vocale, care îi reprezintă ca formație de o lungă perioadă i s-a adăugat percuția, exact atât cât e nevoie ca sound-ul să fie complet. Cajonul, wind chimes, rainstick-ul sunt doar câteva din elementele sonore care se regăsesc în interpretarea pieselor. Dorința de a cerceta posibilitățile instrumentale și vocale în aproape orice gen muzical îi determină să reacționeze pozitiv la diferite provocări artistice. De la folclor stilizat, la indie rock, muzică electronică, new-jazz, funk, groove și alte abordări practic diametral opuse, şi-au propus să demonstreze că există un vast teritoriu comun între muzica clasică şi muzica laică, teritoriu care merită explorat.
Raspunde
 
Cami
28-09-2017
Nu am auzit de ei, dar cine stie. Poate canta ceva interesant. Ceva muzica, in nici un caz jazz, ca am vazut 2 piese pe youtube, si e interesant, dar nu e jazz!
puzăls
27-09-2017
THE PUZZLES Formaţia a fost înfiinţată în anul 2011 în Alba Iulia, în scopul declarat de a cânta exclusiv cover-uri, însă chimia formată între membri trupei a dat naştere unor piese şi unui stil propriu, inimitabil şi uşor de recunoscut, abordând diverse genuri muzicale, printre care şi jazz. Formaţia este formata din: - Robert Gavrilaș - liderul şi solistul vocal al trupei, cel mai bun entertainer, cel care îmbină toate genurile muzicale cu succes, liantul între personalităţile şi stilurile diverse ale celorlalţi membri ai trupei. - Ovidiu Pârjol - un pianist clasic de excepţie, un profesor, un artist complet care întotdeauna îşi lasă propria amprentă în interpretarea fiecărei piese din orice stil muzical. - Andrei Pârjol - bassistul trupei, omul pe care se poate baza fiecare membru al trupei, un instrumentist cu o interpretare exacta, al cărui repertoriu variază între muzica comercială si muzica bună. - Liviu Cernat - violonistul trupei The PuZzles, are o sensibilitate aparte care o transmite oamenilor prin vioara! - Matei Crețiu-Codreanu - saxofonistul trupei, este cel mai nou si mai tânăr membru al trupei, talentat, pasionat de jazz şi muzică uşoară. A mai studiat violoncelul, pianul, a învăţat singur să cânte la chitară şi în The PuZzles cântă la saxofon tenor.
Raspunde
Mamaliga
27-09-2017
MANDINGA Este o formaţie românească de muzică jazz latin, salsa, merengue, latino și cumbia, formată în anul 2002. Formația a câștigat Selecția Națională 2012 cu piesa „Zaleilah” cu 22 de puncte și a reprezentat România la Concursul Muzical Eurovision 2012, fiind pe locul 12. Trupa a intrat în finala Eurovision 2012 în urma semifinalei de pe 22 mai. Prestația live din concurs a fost afectată de o problemă tehnică. După primele acorduri, solistei i s-a defectat casca de monitorizare prin care auzea negativul melodiei și vocile colegilor. Elena s-a redresat rapid și incidentul nu a afectat prestația Mandinga per ansamblu. Emoțiile au fost spulberate când România a fost prima țară finalistă anunțată de organizatori. În etapa finală, Mandinga s-a clasat pe locul 12 cu 71 de puncte. În 14 martie 2016, Barbara Isasi a devenit noua solistă a trupei.
Raspunde
Mircea
28-09-2017
carcoteli, carcoteli... sa vedem ce canta si povestim dupa !
Raspunde
Muzician
30-09-2017
Câteva date despre Vera Zelenskaia, pe câte nu ați găsit-o pe YouTube, probabil din cauza ca numele ei apare in limba rusă: Vera Zelenskaia - pianist și profesor, a absolvit Conservatorul de Stat din Moldova,studiind pianul clasic.Formarea sa ca pianist de jazz a avut loc la Conservatorul din Moscova, la clasa celebrului profesor pianist de jazz,artist emerit al Rusiei,Igor Michailowitsch Bril. Din anul 1991 a predat cursuri de pian-jazz la Academia de Muzică din Tiraspol. A câștigat numeroase concursuri internaționale și a participat ladiverse proiecte artistice în Moldova, Ucraina, Ungaria, Germania. Deține titlul de onoare ArtWorker (MAESTRO IN ARTE), fiind un pedagog desăvârșit prinpredarea activă,susținând diferite acțiuni concertante și publicații cu privire la performanța în jazz și improvizație. Printre elevii ei se numără mulți interpreți binecunoscuți și compozitori din Republica Moldova:Pasha Parfeni, cunoscut cântăreț și compozitor moldovean de muzică pop, Seghei Stepanov care a participat la Eurovision, obținând locul 3 cu SunStroke Project in anul 2017, Marina Kudalb în Italia, Olga Varvus și Serghei Kashirin la Moscova și mulți alții.
Raspunde
Autor
01-10-2017
Catrea Muzician... Acesta este textul trimis de Centrul Cultural Augustin bena despre Vera: "VERA ZELENSKAIA Pianistă de excepție, profesor universitar la Colegiul Muzical din Transnistria, coordonatoare a secției de muzică jazz. În prezent colaborează cu Centrul de" (asta e tot)
Raspunde
Lautaru Barbu
08-10-2017
Ce tare ! Organizatorii afirma ca "THE PUZZLES Formaţia a fost înfiinţată în anul 2011 în Alba Iulia, în scopul declarat de a cânta exclusiv cover-uri"
Raspunde
Matei
14-10-2017
Nuage au spus inainte de concert ca ei nu canta jazz !
Raspunde
Gaylord Focker
18-10-2017
ala din afis parca e gay ! adica "vesel".
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>