#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Alba Iulia. 135 de ani de la nasterea scriitorului Ion Agarbiceanu

Alba Iulia. 135 de ani de la nasterea scriitorului Ion Agarbiceanu

Revista nr. 412 | 12-09-2017 | Alexandru Mitchievici


Şcoala Gimnazială Ion Agârbiceanu din Alba Iulia – comunicat


În ziua de 12 septembrie 1882 în localitatea Cenade, din judeţul Alba, vede lumina scriitorul Ion Agârbiceanu, patronul Şcolii Gimnaziale „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia. Cum spunea Nicolae Iorga: „El este povestitorul menit să transmită altor vremuri toată viaţa, cugetarea şi simţirea Ardealului său”.

Astăzi la aniversarea a 135 de ani de la naşterea scriitorului, Şcoala noastră îl omagiază şi se mândrește să îi poarte numele. Pe tot parcursul acestei săptămâni, la şcoala noastră se vor desfăşura activităţi culturale şi educative care vor prezenta personalitatea, viaţa şi opera marelui scriitor.

În cursul dimineţii un grup de elevi din clasa a VII-a D, conduşi de profesor Ramon Moldovan, consilierul educativ al şcolii, a depus o coroană de flori la bustul lui Ion Agârbiceanu, pe Aleea Scriitorilor. La şcoală s-au desfășurat multiple activităţi, care vor continua pe tot parcursul acestei săptămâni. S-a prezentat în power-point viaţa şi activitatea lui Ion Agârbiceanu (prof. Alina Lupşa), se organizează ateliere de lucru, în care elevii realizează desene inspirate de opera scriitorului (prof. Elena Negrescu), cercuri de lectură în care se citesc povestiri din opera scriitorului (prof. Ana-Maria Samson, prof. Elena Negrescu), se vizionează filmului „Flăcări pe comori” – inspirat de opera scriitorului – la clasele a VII-a C,D (prof. Ana-Maria Samson), se audiază povestirea „Păpădia” şi se ilustrează povestiri din volumul „File din cartea naturii” de către elevii clasei a III-a A, îndrumaţi de prof. învățător Nicoleta Mândroc, se prezintă viaţa scriitorului în limba engleză: „Let’s present our writer „Ion Agârbiceanu”, cls. a VI-a D (prof. Anca Belaşcu), se realizează o expoziţie de carte şi de desene tematice prezentată de bibliotecarul şcolii, prof. Gabriela Dabija.

Sperăm ca prin aceste activităţi să le insuflăm elevilor dragostea pentru lectură, respectul pentru valorile naţionale şi mândria pentru propria şcoală.
 

CITEŞTE şi:
 
Taguri: Ion Agarbiceanu, sarbatorit la Alba Iulia, 135 de ani de la nastere, Cenade, Alina Lupsa, Anca Belascu, flacari pe comori

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>