#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Smida, o experienta jazzistica reusita

Smida, o experienta jazzistica reusita

Revista nr. 410 | 29-08-2017 | Alexandru Mitchievici


Trebuie să ne obişnuim că finalul verii înseamnă jazz în Munţii Apuseni la Smida, judeţul Cluj. Între 25-27 august 2017 a avut loc a doua ediţie a Smida Jazz Festival.


Organizatorii au încercat să aibă grijă de toate aspectele evenimentului. Este vorba totuşi de un eveniment de amploare în vârful munţilor, cu 2-3 mii de turişti, iubitori ai jazzului şi muntelui. Aşadar nu este o treabă uşoară, deloc...

Au fost lucruri de detaliu care poate i-au nemulţumit pe unii, dar per ansamblu organizarea a fost aproape impecabilă.

E drept, s-a stat cam mult la coada de cafea, dar se poate rezolva acest aspect, nu e o problemă majoră: pot fi închiriate 10 maşini de făcut cafea.

Poate că intrarea în incinta festivalului a fost cam strictă, rigidă. În fond jazzul înseamnă libertate, trebuie să-i laşi pe oameni să se simtă liberi, să se bucure de jazz şi de natură. Din perspectiva asta, nu cred că ar fi o mare problemă să-i laşi pe plătitorii de bilet să intre în incinta festivalului cu o bere, un vin sau o sticlă de suc.

Unii au reclamat mâncarea, calitatea mâncării: street food-ul nu este cea mai gustoasă mâncare, dar doritorii puteau mânca chestii mai rafinate la Mâncăruri smidiene, unde gătea un celebru bucătar: Vali Coman de la Look TV.

Foarte bună treaba cu întâlnirile literare sau punerea la dispoziţie a bicicletelor pentru cei care vor să facă biking. La ateliere, cursuri, cred că se mai pot face propuneri (poate cursuri de călărie sau activităţi sportive pe lac).

Cârcotaşi sunt şi vor fi la orice eveniment, sigur vor fi şi acum unii care să comenteze toate micile defecţiuni sau nesincronizări, dar per total pentru mine a fost o experienţă montan-muzicală reuşită !

Muzica a fost la înălţime: Trompetre a devenit aproape un norvegian, un jazz de calitate cu multe instrumente de suflat.

Capii de afiş ai Smida Jazz Festival 2017 şi-au respectat blazonul: GoGo Penguin din Marea Britanie şi Bugge Wesseltoft’s New Conception of Jazz, Norvegia.

Pe scena de la Smida au mai cântat Tingvall Trio - Germania, Eric Vloeimans’ Gatecrash - Olanda, The Kandinsky Effect - Franţa, Sickpicnic - Ungaria, şi trei trupe româneşti foarte bune: Trompetre, JazzyBIT şi Iordache.
 

CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: catunul Smida, o experienta jazzistica reusita, jazzeri, cafea, coada, incinta festivalului, scena, nume mari

Ratari

Criticisme (1)

zzaj
04-09-2017
Zile frumoase cu muzica de calitate si buna dispozitie.
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>