#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Dan Crecan, invitat de onoare al Festivalului International de Carte Transilvania de la Cluj

Dan Crecan, invitat de onoare al Festivalului International de Carte Transilvania de la Cluj

Revista nr. 410 | 23-08-2017 | Alexandru Mitchievici


În acest an Festivalul Internaţional de Carte Transilvania (3-8 octombrie 2017) îl are ca invitat de onoare pe artistul plastic albaiulian Dan Crecan.


Aşa cum spun organizatorii evenimentului de la Cluj, „în fiecare an, Festivalul Internaţional de Carte Transilvania are printre invitaţii de onoare un artist care, prin creaţia sa, surprinde universul cărţii”.

Pictorul albaiulian va fi prezent cu expoziţia „Cărţi nescrise”, deschisă pe toată perioada FICT 2017 în spaţiul de evenimente amplasat în Piaţa Unirii din capitala culturală a Ardealului.

Organizatorii Festivalului amintesc aici spusele poetului clujean Ion Mureşan, care, într-un album omagial Dan Crecan - 60 de ani, scria: „Tablourile sale sunt pline de viaţă, fierb, mişcă, se agită şi îşi prind ochii în ochiuri de vârtejuri. Căci, şi asta cred eu, e calitatea de căpătâi a pictorului nostru, e un mare colorist. Nu ştiu reţeta, dar în tablourile sale nu există culori care se ceartă. Culorile din tablourile lui Dan Crecan aduc aminte de beţiile ultimative de la ora închiderii cârciumilor din vremea tinereţii: vis şi armonie”.

Dan Crecan s-a născut la 25 aprilie 1955, în localitatea Bălan, judeţul Sălaj. A absolvit Liceul de Arte Plastice din Cluj-Napoca (1974) şi Institutul de Arte Plastice şi Decorative „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca (1980). Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România (cea adevărată, nu clona cu un nume similar) şi membru al Asociaţiei Internaţionale a Artiştilor Plastici Profesionişti în cadrul UNESCO.

Are la activ numeroase expoziţii personale şi colective, în ţară şi în străinătate. Din anul 1980 locuieşte la Alba Iulia.

De notat că Dan Crecan a condus pentru o perioadă Uniunea Artiştilor din România filiala Alba (anii 2005-2011)....

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internațional de Carte Transilvania va avea loc în perioada 3-8 octombrie 2017, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.
 

CITEŞTE şi:
 
 
Taguri: Dan Crecan, festivalul international de carte Transilvania, Cluj, UAPR Alba, universul cartii, carti nescrise

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>